1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Yerel Yönetimler
  4. AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı'dan Körfez kokusu çıkışı: 'İzmirli olarak utandım'

AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı'dan Körfez kokusu çıkışı: 'İzmirli olarak utandım'

Bilal Saygılı, Körfez'den yayılan koku nedeniyle Kordon boyunda yemeğe götürdüğü misafirlerinin karşısında utanç duyduğunu söyleyerek, "Yemeğin ortasında ağır bir koku geldi, misafirlerim rahatsız oldu ve onların talepleri ile oradan ayrıldık.  Bir İzmirli olarak ne yazık ki utandım" dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

CEMRE YUVARLAK/EGELİ GAZETE - AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Körfez'den yayılan koku nedeniyle yurt dışından gelen misafirleri karşısında utanç duyduğunu söyledi. 

Saygılı, "Gündem İzmir" başlığıyla parti binasında düzenlediği basın toplantısında, körfez kokusu, sahipsiz hayvan, Çeşme'deki Yunan sanatçı polemiği ve elektrik akımına kapılan iki kişinin ölümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İzmir’de 480 bin sokak köpeği olduğunu söyleyen Saygılı, sorunu yerel yönetimlerin büyümeden çözmüş olması gerektiğini ifade etti.

CHP belediyeciliğinin sorun çözmek yerine günlük ve popülist politikalarla problemi çığ gibi büyüttüğünü ifade eden Saygılı, "Bu soruna çözüm getirmeden bu insanları kaderine bırakmak İzmir’e yakışır mı? Karabağlar’ın, Bayraklı’nın, Konak’ın, Ödemiş’in ve diğer ilçelerimizin arka sokaklarına gittiniz mi? Sokakta köpeklerinin işgal ettiği bölgelerde insanlar yürüyemiyor. Çocukların parçalandığı bir dünyada, bir insan canı bu kadar mı değersiz? Hiçbir canlının itlaf edilmesine razı değiliz ama kuduz, saldırgan ve öldürme riski taşıyan bir köpeğin itlaf edilmesi kaçınılmazdır. İzmir’de Büyükşehir belediyesi ve ilçelerin geneli sizde değil mi? Eyleme katılmayın kardeşim, iş üretin, çözüm üretin"  dedi.

Büyükşehir ve illçe belediyelerine çağrıda bulunan Saygılı, "Barınak yapmak istiyorlar ve yerleri yoksa, dosyalarını hazırlayıp gelsinler, yer tahsisi konusunda bizzat takipçisi olacağız ve elimizden gelen desteği vereceğiz. Ayrıca ben de yakın zamanda, 2 tane sokak hayvanı sahipleneceğim" dedi. 

"İzmirli olarak utandım"

Saygılı, İzmir'in kronikleşmiş sorunu körfez kokusunun devam ettiğini ifade ederek, "Geçtiğimiz hafta, yurt dışından gelen misafirlerimi Kordon’da yemeğe götürdüm.  Yemeğin ortasında ağır bir koku geldi, misafirlerim rahatsız oldu ve onların talepleri ile oradan ayrıldık.  Bir İzmirli olarak ne yazık ki utandım. İzmir Büyükşehir yetkilileri Kordon’daki esnafa gidip bir konuşsa ne olduğunu öğrenecekler. Sayın Cemil Tugay, 100 gündür, yani göreve geldiğinizden beri Körfez’deki çevre felaketi ve ağır koku problemiyle ilgili hiçbir şey yapmadınız. Tunç Soyer gibi yüzey temizliği mi yapacaksınız yoksa hakikaten temiz bir Körfez için bir inisiyatif alacak mısınız? İşe gelince yok, şova gelince çoksunuz" dedi.

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümünün ardından 

Saygılı, Alsancak'ta iki kişinin ölümüyle sonuçlanan elektrik akımı faciasının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltılar olduğunu ve soruşturmanın sürdüğünü hatırlatarak şunları kaydetti:"Ama ne hikmetse henüz nihai olmayan “ön raporları” referans gösteren CHP’nin İzmir siyasetinin aktörleri yaygara koparıyorlar. Şeffaf bir şekilde bizzat Bakanımız tarafından takip edilen, kamuoyu vicdanı açısından ivedilikle sonuçlanması için çaba gösterilen bir hukuki süreci adeta baltalamaya çalışıyorlar. Ve bu işinde takipçisi olacağız. Kim suçluysa cezasını alsın! İnsan hayatı bu kadar ucuz değil CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yaptığı gibi bu işi siyasete malzeme yapmadık, yapmayacağız."

AK Parti Milletvekili Mustafa Varank ile siyaset polemiğine giren Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin açıklamalarını "acemi bir politikacının kamuoyu önündeki zavallı çırpınışları" olarak değerlendirdi. 

""Hem suçlu hem güçlü hem de utanmazsınız"

Saygılı, Çeşme'de geçtiğimiz günlerde Türkiye Eğitim Vakfı için düzenlenen etkinlikte, Yunan şarkıcı Despina'nın Atatürk posteri ve Türk bayrağı olduğu sahne almak istememesi nedeniyle başlayan tartışmalara ilişkin şunları söyledi:

"Çeşme’de, Türk öğrenciler için yapılacak bir eğitim bağışı gecesinde, bir Türk sanatçı yok mu da Yunanistan’dan getirtiyorsunuz! TEV bu konuda hatalı! Sanatçıyı çağıran sizsiniz, bağıran yine siz. Hem suçlu hem güçlü hem arsız hem utanmazsınız! Türkiye’nin ortak değeri olan Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayrağımızın böyle bir konuya alet edilmesini kınıyoruz. Bunu yaparken en başta düşüneceklerdi. Ayrıca Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümünden çok kısa bir süre önce Yunan şarkıcının davet edilmesi de manidar geldi bizlere! Çeşme Belediye Başkanı, sponsor olduğu bu gece ile ilgili, yaptıkları ahmaklıktan kahramanlık çıkarmaya çalışmaktan başka bir şey yapmadı."

Saygılı, toplantıda, İsrail'in Filistin'e saldırılarını lanetleyerek, "Bu vesileyle; Gazze’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde kardeş şehir ilan edilmesinde oy kullanan tüm meclis üyelerimize ve bu çağrımıza kulak veren vicdan sahiplerine gönülden teşekkür ediyorum. Aynı şekilde bir utancı daha sırtında taşımaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyorum. Gazze’yi kardeş şehir ilan etmeniz ne kadar olumluysa, Tel-Aviv’i sözde kardeş şehir olmaktan çıkarmamanız o kadar tarihi bir ayıptır" ifadelerini kullandı.

Bilal Saygılı, İZBETON'un garantör olduğu kentsel dönüşüm projesindeki kooperatiflerle sözleşmelerini feshettiğini ve belediyeye güvenerek sözleşme imzalayan 1550 vatandaşın mağdur olduğunu savundu. 

Kooperatif üyelerinden toplanan 3 milyar lira paranın hesabının sorulması gerektiğini belirten Saygılı, "Bundan sonraki süreçte projelerle ilgili ne yapılacağı tüm şefaflığı ile İzmir kamuoyu ile açıklanmalıdır. Aksi halde İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi halkını dolandıran ilk belediye olarak tarihe kara harflerle yazılacaktır" dedi. 

Büyükşehir'de yaşanan Sosyal Denge Tazminatı ve TİS sorunu ile ilgili "Üzerimize düşeni Meclis Grubumuz yapmıştır" diye konuşan Saygılı, "Bu anlamda artık Yetki Cemil Tugay’dadır. Memur kardeşlerimizin hakkını verecek şekilde gerekeni yapmasını bekliyoruz" diye konuştu. 

Saygılı, Eşrefpaşa Hastanesinin ek hizmet binası inşaat ihalesinin takipçisi olacaklarını ve binanın bir an önce İzmir’e kazandırılmasını istediklerini sözlerine ekledi. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz