1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Sağlık
  4. Bu hastaneye varıncaya kadar İzmirlilerin sağlığı yolda bozulur: Hastaneyi yaptılar yolu unuttular

Bu hastaneye varıncaya kadar İzmirlilerin sağlığı yolda bozulur: Hastaneyi yaptılar yolu unuttular

Binlerce hastaya hizmet vermesi planlanan İzmir Şehir Hastanesi’ne ulaşmak çile haline geldi. Hastaneye yürüyerek 20 dakikalık mesafede bulunan 800 metre mesafedeki TOKİ 1. Etap evlerinden ulaşmak bile aradaki otoyol nedeniyle 1 saati geçiyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

ELANUR SARIKAYA/ EGELİ GAZETE-Temeli 12 Mart 2014 atılan ve açılışı 8 kez ertelenen İzmir Şehir Hastanesi, 16 Ekim 2023’te hizmet vermeye başladı. Açıldığı günden itibaren büyüklüğü, malzeme ve personel eksiliği ile gündeme gelen Şehir Hastanesi, ulaşımın zor ve eksik olduğu yere kurulmasıyla da İzmirliler arasında tartışmalara neden olmaya devam ediyor. Her gün binlerce hastanın gelmesinin planlandığını hastaneye bırakın uzak semtlerden dibindeki yerleşim alanında ulaşmak bile 1 saati geçiyor. 

GÜVENLİ YÜRÜYÜŞ ŞERİDİ DE YOK

İzmir Şehir Hastanesi’nin ana  kapısına 800 metre uzaklıkta olan ve yürüyerek 20 dakika süren Bayraklı TOKİ 1. Etap evlerinde yaşayanlar bile büyük zorluk yaşıyor. Çevre yolunun hastane yoluna bağlanması ve güvenli yürüyüş şeridinin olmaması nedeniyle hastaneye yürüyerek gitmek vatandaşlar için tehlike yaratıyor. Hastaneye gitmek için otobüs hatlarının kullanılması bu bölgede zorunlu. Böylelikle 20 dakikalık mesafe 1 saati geçiyor. İzmirliler, “Yürüyerek 20 dakika olan mesafeden gelmek için bile 1 saatin üzerinde zaman harcanıyorsa daha uzak yerlerden nasıl geleceğiz? diyerek tepki gösterdi.


EN YAKINDA BİLE BÜYÜK ÇİLE

TOKİ 1. Etap evlerinden hastaneye gitmek isteyen İzmirlilerin rotası şöyle olmak zorunda: Köşe durağından Bayraklı İZBAN’a gitmekte olan 598 ring ESHOT’una binilmesi ya da 558 Bayraklı Toplu Konutları- Bornova Metro Express ring hattına binip ardından 533 Bornova Metro- Bayraklı Şehir Hastanesi ring hattıyla aktarma yapılması gerekiyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz