1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Politika
  4. CHP Genel Başkanı için İzmir’in en özel ilçesi: Sosyal demokrasiyle burada tanıştım

CHP Genel Başkanı için İzmir’in en özel ilçesi: Sosyal demokrasiyle burada tanıştım

Hayatının en önemli kazanımlarını İzmir’in Bornova ilçesinde elde ettiğini ifade eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “İlk tercihim Ege Üniversitesiydi. Eşimle burada tanıştık, kızım burada doğup büyüdü. Sosyal demokrasiyle tanıştığım, emekle tanıştığım, eylemle tanıştığım ve bugünkü Özgür Özel’in yetiştiği, büyüdüğü yerdir” edi

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

 CEMRE YUVARLAK/EGELİ GAZETE- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hayatının bütün önemli kazanımlarını, birikimlerini İzmir’in Bornova ilçesinde elde ettiğini açıkladı. Bornova Belediyesinin Beşyol Köyü’nde düzenlediği Kiraz Festivali’ne katılan Özel, “Bornova Benim hayatımda en önemli izler bırakan ilçedir. Ben Bornova’nın Beşyol Köyü’nden 20 kilometre ileride Manisa’da doğdum. İlkokulu orada tamamladım. Ortaokulu Devlet parasız bursuyla Bornova Anadolu Lisesi’ne gittim. Ortaokulda, lisede yatılı olarak Bornova’da kaldım. O yüzden Bornova benim açımdan tüm ömrüm boyunca çok önemli bir yer oldu. Üniversite tercihi yaparken, pek çok farklı şehre gidebilecekken Ege Üniversitesi’ni tercih ettim. İlk tercihim de Ege Üniversitesiydi. Son tercihim de Ege Üniversitesiydi. Eşimle Bornova’da tanıştık. Kızım Bornova’da dünyaya geldi. Şimdi de Bornova’ya 14-15 kilometre ötede oturuyorum. İzmir benim ikinci memleketim. Bornova benim doğduğum, büyüdüğüm, hayatımın bütün önemli kazanımlarını, birikimlerini elde ettiğim, sosyal demokrasiyle tanıştığım, emekle tanıştığım, eylemle tanıştığım ve bugünkü Özgür Özel’in yetiştiği, büyüdüğü yerdir. O açıdan çok önemli” dedi. 

ÖMER EŞKİ’YE ÖVGÜ: NE SÖYLEDİYSEK YAPIYORUZ
Bornova’ın eskiden 12 köyü bulunduğunu hatırlatan Özel şöyle konuştu: “Muhtarların ona göre yetkileri vardı. Köyün malları vardı. Maalesef Büyükşehir’den bütünşehir statüsüne geçerken bu statüler ortadan kalktı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin açıkladığı gibi biz kırsal mahalle statüsü diye bir düzenleme yaptık. Ömer Başkanımızın bu konuda bir iradesi oldu. Temmuz ayında arzu eden bütün köylerimizi bu statüye kavuşturacağını söyledi. Bu son derece kıymetlidir. Köyün köy olarak kalmasında, sosyal ve ekonomik olarak gelişirken doğal güzelliklerinin korunmasında son derece önemlidir. Ben Ömer Başkan’ın köylere hizmet için duyduğu heyecandan son derece memnunum. Beşyol’dan arkadan Manisa’ya giden yolu yaparak işlev kazandırmasından memnunum. 4 yıldır pandemi nedeniyle bu Kiraz Festivali yapılmıyordu. Destek olup bu yıl yapmasını son derece önemsiyorum. Gökdere’deki aşure etkinliklerini çok daha kapsamlı yapacağını ifade ediyor. Bunu önemsiyorum. Tüm köylere asfalt işini bu yaz bitirmeye söz vermiş. Bu geçmiş dönemlerde Büyükşehir Belediyemizin önem verdiği işlerden biriydi. Köy yolların yapılması son derece önemli. Olmayan muhtarlık binası kalmayacak. Sarnıç’ta hasarlı camiyi onaracağını, Kavaklıdere ve Yeşilçam’da okul yapacağını söyledi. Çiçekli’deki sağlık evini onaracağını, Gökdere’ye bir spor tesisi ve köy kahvesi kazandıracağını rapor etti. Köylere kümes, tavuk yardımı, yumurta alım garantisi, keçi, koyun desteği, süt ve et alım desteği veriyor. Ben de genç kardeşimizi yürekten alkışlıyorum. Biz CHP olarak köylerden destek isterken boşuna konuşmuyoruz. Ne söylediysek yapıyoruz. 2 ay gibi kısa bir sürede bu adımların atılmasını son derece önemsiyorum.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz