1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Eski Foça’da sağlık ocağı zulmü

Eski Foça’da sağlık ocağı zulmü

İzmir’in Foça içesinde bulunan Eski Foça 1’Nolu Aile Sağlık Merkezi’nde personel ve alt yapı yetersizliği sebebiyle vatandaşların mağdur olduğu öğrenildi. Tedavi olmak isteyen vatandaşların saatlerce beklemek zorunda kaldığını söyleyen Gazeteci Ahmet Aydın Akansu, “3 doktor hangi hastaya yetişsin. Bazı kişiler beklemenin acısını doktorların üzerine yürüyerek, bağırarak çıkarmaya çalışıyorlar. Siyasiler oy istemeye gelince yapmadıkları yağcılık kalmıyor, şikayetlerimize gelince duyan yok” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

İzmir’in Foça içesinde bulunan Eski Foça 1’Nolu Aile Sağlık Merkezi’nde personel ve alt yapı yetersizliği sebebiyle vatandaşların mağdur olduğu öğrenildi. Tedavi olmak isteyen vatandaşların saatlerce beklemek zorunda kaldığını söyleyen Gazeteci Ahmet Aydın Akansu, “3 doktor hangi hastaya yetişsin. Bazı kişiler beklemenin acısını doktorların üzerine yürüyerek, bağırarak çıkarmaya çalışıyorlar. Siyasiler oy istemeye gelince yapmadıkları yağcılık kalmıyor, şikayetlerimize gelince duyan yok” dedi.


Yaz mevsiminde nüfusu 400-500 binlere ulaşan Eski Foça’da yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimde sorunlar yaşadığı bildirildi. Gazeteci Ahmet Aydın Akansu, yaptığı açıklamada yaşanan sorunları kamuoyuna taşıdı. Akansu açıklamasında şunları söyledi: “Eski Foça 1’Nolu Aile Sağlık Merkezi’nde görevli 3 doktor, binanın yetersizliğine rağmen görevlerini sürdürmeye çalışırken, sıra bekleyen hastalar koridorlarda birbirleriyle tartışıyor. Binanın her tarafının dökülüyor ve mazot kokusu hastaları aşırı rahatsız ediyor. Bu sağlık ocağına atanan doktorlar lojmanları olmadığı ve kiralık ev bulmakta zorlandıkları için 3-4 ay sonra çekip gidiyorlar. Eski Foça yazlık bir bölge olduğu için nüfusu 10 kat artıyor, bir de 15 bin asker ve ailesi var. 3 doktor hangi hastaya yetişsin. Bazı kişiler beklemenin acısını doktorların üzerine yürüyerek, bağırarak çıkarmaya çalışıyorlar. Siyasiler oy istemeye gelince yapmadıkları yağcılık kalmıyor, şikayetlerimize gelince duyan yok. İzmir Sağlık İl Müdürü gelip bir gün şu binanın durumunu, koridordaki hastaları görsün, onların sıkıntılarını bir dinlesin, doktorların neler çektiklerini dinlesin.


Sabrımız taştı, CİMER’e yazacağız
Eski Foça'da Sağlık Ocağı Zulmü Vatandaşlar, “İzmir Sağlık İl Müdürü gelip bir gün şu binanın durumunu, koridordaki hastaları görsün, hastaların sıkıntılarını, doktorların neler çektiklerini
dinlesin. Sabrımız taştı, CİMER’e yazacağız” diyorlar. Yaz mevsiminde nüfusu 400-500 binlere ulaşan Eski Foça’da yaşayan vatandaşlar, bir doktorun istifa edip gitmesi ile tedavi için saatlerce beklemek zorunda kalıyorlar. Çoğunluğu orta yaşın üzerinde olan vatandaşlar “Sorunu defalarca Sağlık Müdürlüğü’ne bildirdiğimize rağmen 2 yıldır doktor ve tedavi zulmü yaşıyoruz” diyorlar. Eski Foça 1’Nolu Aile Sağlık Merkezi’nde görevli 3 doktor, binanın yetersizliğine rağmen görevlerini sürdürmeye çalışırken, sıra bekleyen hastalar koridorlarda birbirleriyle tartışıyor. Binanın her tarafının
döküldüğünü ve mazot kokusunun aşırı rahatsız ettiğini belirten vatandaşlar  “Bu sağlık ocağına atanan doktorlar lojmanları olmadığı ve kiralık ev bulmakta zorlandıkları için 3-4 ay sonra çekip gidiyorlar. Eski Foça yazlık bir bölge olduğu için nüfusu 10 kat artıyor, bir de 15 bin asker ve ailesi var. 3 doktor hangi hastaya yetişsin. Bazı kişiler beklemenin acısını doktorların üzerine yürüyerek, bağırarak çıkarmaya çalışıyorlar. Siyasiler oy istemeye gelince yapmadıkları yağcılık kalmıyor, şikayetlerimize gelince duyan yok. İzmir Sağlık İl Müdürü gelip bir gün şu binanın durumunu, koridordaki hastarı görsün, onların sıkıntılarını bir dinlesin, doktorların neler çektiklerini dinlesin. Sabrımız taştı, CİMER’e yazacağız” diyorlar.


15 GÜN GEÇMESİNE RAĞMEN BİR DEĞİŞİKLİK YOK SAĞLIK OCAĞI ŞİKAYETLERİ ARTTI İZMİR SAĞLIK MÜDÜRÜ NEREDE?
İzmir’in Eski Foça 1’Nolu Aile Sağlık Merkezi’nde, aşırı hasta yoğunluğu, doktor, personel ve bina yetersizliği şikayetlerinin artması ve İzmir Sağlık İl Müdürlüğü’nün göreve çağırılması haberi üzerine, kendi bölgelerindeki sağlık ocağından dert yanan vatandaşlar çoğaldı, Yeni Foça’da bir doktor saldırıya uğradı. Çıkan haberde, yaz mevsiminde nüfusu 10 kat artarak 400-500 binlere ulaşan Eski Foça’da yaşayan vatandaşların tedavi için saatlerce beklemek zorunda kaldığı, çoğunluğunun orta yaşın üzerinde olan hastaların sorunu defalarca Sağlık İl Müdürlüğü’ne bildirmelerine rağmen 2 yıldır doktor ve tedavi zulmü yaşadıkları şeklinde yayınlanmıştı.


BİR DOKTOR İZİNE ÇIKTI 2 DOKDOR KALDI
Eski Foça 1’Nolu Aile Sağlık Merkezi’nde yaşanan sıkıntıların haberi 15 gün önce yayınlanmasına rağmen her hangi bir yetkilinin gelip incelemelerde bulunmadığını belirten vatandaşlar, “Size bir doktorun istifa edip gitmesinden sonra 3 doktor kaldığını yazmıştık. Bir doktor da izin alıp gitmiş, şimdi 2 doktor kaldı. Size koridorlarda çektiğimiz hasta yoğunluğunun fotoğraflarını  gönderiyoruz. Fotoğraflara iyice bakıldığında çoğu orta yaşın üzerinde insanlar. İki doktor hangi birine yetişsin” diyorlar.


YENİ FOÇA’DA DOKTOR SALDIRIYA UĞRADI
Haberin yayınlanmasından sonra gelen Yeni Foça ve Yenibağarası bölgesindeki sağlık ocağında da sorunlar yaşandığı ortaya çıktı. Vatandaşların gönderdiği mesajlardan bazıları şöyle; “Yenibağarası Sağlık Ocağı’nın işletmeci doktoru zaten ukalalık peşinde, doğru düzgün yönetici ne zaman gelecek bekliyoruz. Foça artık Foça olmaktan çıktı. Acil hastane, doktor lazım. Çünkü sokakları çöp
götürüyor, salgın çıkacak”, Sabahat Uçaner ise “Yeni Foça’da o kadar mağduruz ki. Bu kadar nüfusa karşılık ne bir hastane, ne bir ambulans, ne hizmet, müsait olduğunuzda buradaki sorunu yazın”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz