1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. İş hayatında yeni trend genel müdür kiralama

İş hayatında yeni trend genel müdür kiralama

Beyaz yakalı çalışanların yüzde 50’sinin 2027 yılında “flexible” yani esnek çalışacağının öngörüldüğünü ifade eden Corpitall Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Gültekin, “Bugün farklı bir şirketin genel müdürünü 1 günlüğüne kiralayan firmalar görüyoruz. Esnek çalışma, geleceğin iş yapış şeklini oluşturuyor” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

Beyaz yakalı çalışanların yüzde 50’sinin 2027 yılında “flexible” yani esnek çalışacağının öngörüldüğünü ifade eden Corpitall Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Gültekin, “Bugün farklı bir şirketin genel müdürünü 1 günlüğüne kiralayan firmalar görüyoruz. Esnek çalışma, geleceğin iş yapış şeklini oluşturuyor” dedi.

Firmalara işletme doktoru adıyla tüm departmanlara yönetim danışmanlığı hizmeti sunan Corpitall’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Gültekin, Dünya’nın çalışma saatlerini kiralama yöntemine doğru gittiğini söyledi.

İşletmelere alternatif çözümler

Her geçen gün hızla dönüşen dünyada çalışma koşulları ve saatlerinin esneklik kazandığını vurgulayan Gültekin, “Hibrid ya da uzaktan çalışma, pandemi sonrası iş yaşamımızın bir parçası oldu. Bu kapsamda alanında uzman işletme doktorları ile yönetim danışmanlığı hizmeti veren Corpitall olarak “flexible working” başlığı altında işletmelere farklı alternatifler sunuyoruz” dedi.

Çalışma saatlerinin kiralanması anlayışına dayanan Flexible working ile dünyanın iş saatlerini kiralama yöntemine kanalize olduğunu söyleyen Gültekin, “Yapılan araştırmalar 2027 yılında beyaz yakalı çalışanların yüzde 50’sinin flexible yani esnek çalışacağı öngörülüyor. Firmalar beyaz yakalarını saatlik ya da günlük kiralarken, beyaz yakalar da tek bir iş yerinde bağlı kalmıyorlar. Her iki taraf için de bir kazan kazan durumu söz konusu” dedi.

 “Genel Müdür bile kiralanabiliyor”

Büyük şirketlerin her tür hizmeti satın alabildiğini, en nitelikli personelleri istihdam edebildiğini söyleyen Gültekin, “Ama KOBİ’lerin ve Mikro KOBİ’lerin buna erişme şansı genellikle olmuyor. Çünkü nitelikli üst düzey yöneticilerin maliyetleri de haliyle yüksek. Türkiye’deki yapıya baktığınız zaman şirketlerin yüzde 99,9’u KOBİ’lerden oluşuyor. Bu KOBİ’lerin de yüzde 95’inin mikro KOBİ olduğu görülüyor” dedi.

Şirketlerin büyüklüklerini göz önüne alarak baktığınızda nitelikli bir genel müdürden bir gün hizmet almanın yeterli olacağı firmaların da olduğunu söyleyen Gültekin, “Bizzat şahit olduğum bir örnek vereyim, küçük firma sahibi, büyük firma sahibine Genel müdürünü bir günlüğüne kiralamayı teklif etti. Genel Müdür ile görüşerek bu çalışma şeklini hayata geçirdiler. Büyük firmanın nitelikli ve yüksek maliyetli Genel Müdürü, hatanın bir günü küçük firmaya giderek hizmet sunuyor. Böylece küçük firma nitelikli bir genel müdürü haftanın bir günü istihdam ederek daha düşük bütçeyle yetkin bir elden hizmet alıyor, genel müdür ise ek gelir sağlıyor. Dünya artık buraya doğru yol alıyor. Önümüzdeki dönemde bu şekilde iş saati veya gün kiralama yöntemlerini iş hayatında daha sık görmeye başlayacağız” dedi.

Flexible working ile işletmelere uzaktan hizmet veren personel de sunduklarını hatırlatan Gültekin, “Bazen firmalar danışmanın ötesinde nitelikli personel sıkıntısı çekiyor. Bu konuda Balıkesir Bigadiç’te bir firma tahsilat yöneticisi bulamıyorken bu ihtiyaçlarını uzaktan çalışma ile İzmir’den çözdük. Hem firma nitelikli elemana kavuşarak tahsilatlarını arttırdı, hem de nitelikli çalışan Balıkesir’deki bir firmaya evinin ortamından hizmet vererek iş sahibi oldu” diye konuştu.

3 yıl içinde 100 bin firma

Uzaktan çalışma, yüz yüze ve hibrid olarak farklı çalışma şekilleriyle hizmet sunduklarını söyleyen Gültekin, “3 yıl içinde 7 bin işletme doktoru adını verdiğimiz danışmanlarımızı Corpitall aracılığı ile firmalarla buluşturmayı planlıyoruz. Yine 3 yıl içinde Türkiye’de 100 bin işletmeye ulaşma hedefimize doğru emin adımlarla yürürken, başta Avrupa ve Orta Doğu olmak üzere tüm Dünya’ya da hizmet verecek hale gelmeyi hedefliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz