1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Genel
  4. İzmir'de yeni Lions Kulübü kuruldu

İzmir'de yeni Lions Kulübü kuruldu

Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği 118-R Yönetim çevresine İzmir’den bir halka daha eklendi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği 118-R Yönetim çevresine İzmir’den bir halka daha eklendi. İzmir’de uzun yıllar eczacılık mesleğinin yanı sıra, önceki dönem Panama fahri Baş Konsolosluğu yapan Hatice Güleç,  Artemis Lions Kulübü’nün Kurucu Başkanı oldu. 

Artemis Lions Kulübü’nün kuruluşunu tamamlayan Güleç,  Asansör Restoran’da düzenlediği tanışma ve dayanışma yemeğinde kurucu üyelerle bir araya geldi.

ARTEMİS Lions Kulübü’nü farklı meslek ve iş alanlarında uzman arkadaşlarla birlikte kurduğunu belirten Güleç, “Genel Yönetmenimiz Sayın Lion Prof. Dr. Mesut Yazıcı’nın yeni dönem için önerdiği hizmet alanlarında toplum ve vatandaşlarımız için çalışacağız. Ayrıca kulübümüzü oluşturan üyelerimizin de hemen her konudaki farklı meslekleri ile fark yaratacak örnek bir kulüp olacağız” diyerek, duygularını ve heyecanını şöyle ifade etti.

LAF DEĞİL, İŞ ÜRETECEĞİZ

“Ülkemize ve insanlığa hizmette etkin, üyeliğine özenilen uluslararası gönüllü bir Sivil toplum kuruluşu olan Lions olarak misyonumuz, Atatürk ilke ve devrimleriyle Laik, demokratik ve evrensel değerler doğrultusunda ülkemiz ve insanlığa karşılıksız hizmetler sunmaktır.”Nerede bir ihtiyaç varsa, orada bir Lion vardır” anlayışıyla hizmeti amaç edinmiş bir Lions derneği olarak, 8 ana global hizmetlerimiz olan, çevre, açlık, diyabet, çocukluk çağı kanserleri, görme, afet konuları, insani yardımlar ve gençlik konularında farkındalık yaratacak aktiviteler ve projeler gerçekleştireceğiz. Laf değil, iş üreteceğiz. Kadına şiddete, kadın ve çocukların cinsel ve ticari istismarına dur demek, kadınlara muhtelif kurslarla eğitim ve meslek edindirmek öncelikli konularımız olacaktır. 118 R Uluslararası Kulüpler birliğindeki pek çok kulüp gibi, Artemis Lions da uzun yıllar dimdik ayakta kalacak, her sene başarılarına yeni başarılar ekleyerek, tecrübelerini artıracaktır.” 

HEDEFLERİMİZ ÇOK NET

Toplumda ihtiyacı olan gruplara karşılıksız hizmet etmenin insana büyük mutluluk verdiğini ifade eden Güleç, ”Ülkemizin Lions gibi sivil toplum örgütlerine ihtiyacı olduğunu gördüğümüz için, yol arkadaşlarımızla birlikte kulübümüzü kurduk. Çalışmalarımıza hızlıca başlayacak, çocuklarımıza, gençlerimize, engelli vatandaşlarımıza, kadınlarımıza ve özellikle Alzheimer konusunda yaşlılarımıza destek olacak projelere ağırlık vereceğiz.Hedeflerimiz çok net, amacımıza ulaşmak için inançla, azimle ve kararlılıkla ilerleyeceğiz.”diye konuştu.

Tüm Lions Kulüpleri olarak, Dünya’da ve Türkiye’de  eğitim ve sağlık başta olmak üzere; spor, çevre, kültür-sanat, kadın hakları, toplumu bilinçlendirme gibi konularda karşılıksız hizmet faaliyetlerinde bulunacaklarını hatırlatan Güleç, konuşmasının dilekler bölümünde, kurucu üyelere tek tek teşekkür etti.

Güleç, sözlerini,“Bir yıl sonrasını düşünüyorsan, tohum ek, ağaç dik, 10 yıl sonrasıysa tasarladığın, ama düşünüyorsan yüzyıl ötesini, halkı eğit o zaman”  şeklinde bir Çin Atasözüyle tamamladı.

HATİCE GÜLEÇ KİMDİR?

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni tamamladıktan sonra serbest eczacılık yaptı. 1983 de siyasete girdi, ilçe ve il yönetim kurulu üyelikleri, ilçe sekreterliği, Konak Belediye Meclis üyeliği yaptı. 

2007 de Panama Cumhurbaşkanı tarafından Panama İstanbul fahri Baş Konsolosluğu’na atandı, 6 yıl Türkiye fahri Baş Konsolosluğu yaptıktan sonra İzmir Fahri Konsolosluğu’na atandı. 

T.Belediye Meclis Üyeliği genel Bşk Yard. KİTVAK İcra Komitesi üyeliği yanı sıra, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulundu.

Bu arada Lions’a giren Güleç, bir dönem Lion Kulüp başkanlığı ve koordinatörlükleri görevlerinde bulunduktan sonra ARTEMİS LİONS Kulübü Derneği’ni kurdu. 

Dünyanın tanınmış gezginleri arasında yer aldığı için, Gezginler Derneği’nden “Altın Gezgin” ödülü alan Güleç, evli ve 2 çocuk annesidir.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz