İzmir’in mirası Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda çalışmalar devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin simgesi Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yürüttüğü yenileme çalışmalarının birinci ve ikinci etabında sona gelindi. Bölgede altyapı, üstyapı ve aydınlatma projesi tamamlandığında 150 bin metrekarelik sokak ve cadde yapımı tamamlanmış olacak.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İZBETON A.Ş. ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca tarihi çarşının yağmur suyu, kanalizasyon, temiz su, haberleşme, elektrik, yol kaplaması, aydınlatma, gölgelikler ve oturma grupları baştan sona yenileniyor. Proje kapsamında tarihi çarşının birinci ve ikinci etabındaki yaklaşık 26 bin metrekarelik alanın imalatında sona yaklaşıldı. 863. Sokak ve Kestelli Caddesi’nde beton kaplama çalışmaları tamamlandı, granit yol kaplaması imalatı devam ediyor. Altyapı kazıları gece yapılıyor. Granit kaplama ekipleri çalıştığı noktalarda sokağın ve caddenin yoğunluğuna göre gece veya gündüz çalışabiliyor. 
Tarihi çarşıda altyapı, üstyapı ve aydınlatma projesi tamamlandığında 150 bin metrekarelik sokak ve cadde yapımı tamamlanmış olacak. Dört etap halinde planlanan proje, Kemeraltı Çarşısı’nda yağmurlarda meydana gelen su baskınlarının da önüne geçmeyi hedefliyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz