1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. İzmir Tabip Odası hekim anket sonuçlarını yayınladı

İzmir Tabip Odası hekim anket sonuçlarını yayınladı

İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu iş yeri hekimlerinin ücret artışları için internet üstünden 4 soruluk bir anket çalışması gerçekleştirdi. Sonuçları resmi sitesinden paylaşan Tabip Odası yaptığı açıklamada, "İş yeri hekimlerinin mesleki bağımsızlıklarının sağlanamayacağı her durumda; toplum sağlığından/işçi sağlığından ödün verileceği unutulmamalıdır" ifadelerini kullandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İş yeri Hekimliği Komisyonu,  iş yeri hekimlerinin ücret artışları için internet üstünden 4 soruluk bir anket çalışması gerçekleştirdi.

Tabip Odası yaptığı açıklamada, "İş yeri hekimlerimiz pandemi sürecinde işyerlerinde tüm olumsuz koşullarda özveriyle koruyucu sağlık hizmeti vermeye çalıştılar. İş yeri hekimlerinin iş ve gelir güvencesinin ve mesleki bağımsızlığının ortadan kaldırıldığı, iş yükü ve çalışma koşullarının her geçen gün daha da ağırlaştığı bir dönemdeyiz. İşçi sağlığı hizmetlerinin taşeronlaştırıldığı, iş yeri hekimlerinin çalışma saatleri, atama ve ücretlendirmelerinin serbest piyasanın ve OSGB’lerin insafına terk edildiği süreçler yaşıyoruz. Resmi enflasyon oranı, 2022 yılının Ocak ayında yüzde 48,69'a ulaştı " açıklamasında bulundu. 

Açıklamada son olarak, "İş yeri hekimlerinin; çalışma-özlük haklarının yanında iş ve gelir güvencesinin sağlanmadığı, piyasalaşmanın işçi sağlığı alanını esir almasının önüne geçilmediği, iş yeri hekimlerinin mesleki bağımsızlıklarının sağlanamayacağı her durumda; toplum sağlığından/işçi sağlığından ödün verileceği unutulmamalıdır" ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz