1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Spor
  4. İzmirli yüzücü Emre Erdoğan’dan İtalya’da tarihi başarı: Yüzme Ultra Maratonu’nu kazanan ilk Türk oldu

İzmirli yüzücü Emre Erdoğan’dan İtalya’da tarihi başarı: Yüzme Ultra Maratonu’nu kazanan ilk Türk oldu

İzmirli Emre Erdoğan, İtalya’da 59.su düzenlenen 36 kilometrelik Capri-Napoli Yüzme Ultra Maratonu’nu kazanan ilk Türk oldu

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

UMUT TOKTAŞ/EGELİ GAZETE-İtalya’da 59.su düzenlenen 36 kilometrelik Capri-Napoli yüzme ultra maratonunu Türk tarihinde kazanan ilk kişi Emre Erdoğan oldu.

Erdoğan, olumsuz deniz koşulları nedeniyle birçok yüzücünün yarıda bıraktığı yarışı Erdoğan 8 saat 1 dakika 40 saniyede tamamladı.

Antrenörlüğünü Kamil Resa Alsaran’ın üstlendiği Erdoğan, İtalya, Brezilya, Arjantin, Belçika ve İsrail’den katılan yarışmacıları geride bırakarak finalde Türk bayrağını dalgalandırdı.

ULUSLARARASI BAŞARILARA İMZA

İzmir’de 1986 yılında dünyaya gelen Erdoğan, yüzücülükteki ilk uzun parkur denemesini Çanakkale Boğazı’nda gerçekleştirdi ve 500 kişi arasında genel klasmanda 4. oldu.

Daha sonra Türkiye’de Çanakkale, Marmaris, Datça ve Kaş’ta düzenlenen ulusal organizasyonlarda defalarca şampiyonluk elde etti.

Yurt dışında dünyanın en zorlu parkurları olan “Ocean’s Seven” kapsamında yüzmeye başlayan Erdoğan, Cebelitarık Boğazı’nda, Manş Denizi’nde, Catalina Kanalı’nda yüzdü.

Türk sporcu, 29 kilometrelik Tsugaru Boğazı’nı da 7 saat 16 dakikada yüzerek geçen ilk Türk oldu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz