1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Genel
  4. Urla’da önce imar verilen sonra da satışa çıkarılan değerli kamu arazilerini alanlar belli oldu: 2.7 milyar liralık rekor teklif

Urla’da önce imar verilen sonra da satışa çıkarılan değerli kamu arazilerini alanlar belli oldu: 2.7 milyar liralık rekor teklif

Urla’da Özelleştirme İdaresi tarafından imarı değiştirilen denize sıfır kamu arazisinin önce imara değiştirilerek ticaret, turizm ve konut izni verildi, sonra da satışa çıkarıldı. 49 firmanın teklif verdiği arazilere 2.7 milyar gibi rekor bir teklif geldi. Kalabak’taki 20 bin 310,16 metrekarelik kamu arazisi için 2 milyar 320 milyon lira bedelle Gamador İnşaat Anonim Şirketi verdi. 3969,91 metrekarelik alan için ise en yüksek teklifi  362 milyon lira Urla Ortak Girişim Grubu verdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

İzmir’in en gözde ilçelerinden Urla’daki kamu arazileri için plan değişikliği yapan Özelleştirme İdaresi rekor fiyatla sattı. Urla’nın Kalabak Mahallesi’nde (Zeytinalanı) bulunan toplam 24 bin metrekarelik iki kamu arazisi için toplam 49 şirket teklif verdi.Yapılan pazarlıklar sonrası iki arazi için toplam 2.7 milyar liralık teklif geldi.

İKİ ARAZİ İÇİN DE REKOR TEKLİF

Kalabak Mahallesi 4707 ada 3 parseldeki 20 bin 310,16 metrekarelik kamu arazisi için en yüksek teklifi 2 milyar 320 milyon lira bedelle Gamador İnşaat Taahhüt Hayvancılık İthalat İhracat İmalat Üretim Anonimş Şirketi verdi. Kalabak Mahallesi 4539 ada 1 parselde 3969,91 metrekarelik alan için ise en yüksek teklifi  362 milyon lira Urla Ortak Girişim Grubu’ndan geldi.

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ SATILSIN DİYE İMAR VERDİ

Urla Kalabak Mahallesi 4706 Ada 3 parseldeki 20 bin 310,16 metrekare kamu arazinin imarı önce Özelleştirme İdaresi’nce değiştirildi. Söz konusu parselin imarı değiştirilerek ticaret, turizm ve konut alanı yapımının önü açıldı. Bu değişiklikten sonra denize kıyısındaki kamu arazisi Özelleştirme İdaresince satışa çıkarıldı. 15 milyon lira geçici teminatın alındığı arazi satışından 500 milyon liranın üzerinde gelir bekleniyor.

URLA’DA SATILACAK ARAZİNİN YÜZDE 25’İ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE AİT

Özelleştirme İdaresi’nin Urla’da satışa çıkardığı bir başka kamu arazisi de yine Kalabak Mahallesi 4539 ada 1 parseldeki 3969.91 metrekarelik alanda bulunuyor. Kentsel yerleşik alandaki bu kamu arazisinin yüzde 25’nin İzmir Büyükşehir Belediyesine ait olduğu Özelleştirme İdaresi’nin yüzde 75’lik bölümü satacağı bilgisi verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz