Urla’da Özelleştirme İdaresi’nden önce imar sonra satış: Doğa harikası denize sıfır kamu arazileri elden çıkarılıyor

Urla’da Özelleştirme İdaresi tarafından imarı değiştirilen denize sıfır kamu arazisinin önce imara değiştirilerek ticaret, turizm ve konut izni verildi, sonra da satışa çıkarıldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

KEREM YEĞİNBOY/EGELİ GAZETE-Özelleştirme İdaresi Urla’nın doğa harikası sahillerinde büyük oranda kamu arazilerini elden çıkarıyor. Resmi Gazete’de yayınlanan Özelleştirme İdaresi kararlarına göre Urla’nın Kalabak Mahallesi’nde (Zeytinalanı) bulunan toplam 24 bin metrekarelik kamu arazisi satılacak. İki arazisi için 22 Mayıs 2024 tarihine kadar teklif verilebilecek.

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ SATILSIN DİYE İMAR VERDİ
Urla Kalabak Mahallesi 4706 Ada 3 parseldeki 20 bin 310,16 metrekare kamu arazinin imarı önce Özelleştirme İdaresi’nce değiştirildi. Söz konusu parselin imarı değiştirilerek ticaret, turizm ve konut alanı yapımının önü açıldı. Bu değişiklikten sonra denize kıyısındaki kamu arazisi Özelleştirme İdaresince satışa çıkarıldı. 15 milyon lira geçici teminatın alındığı arazi satışından 500 milyon liranın üzerinde gelir bekleniyor.

URLA’DA SATILACAK ARAZİNİN YÜZDE 25’İ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE AİT
Özelleştirme İdaresi’nin Urla’da satışa çıkardığı bir başka kamu arazisi de yine Kalabak Mahallesi 4539 ada 1 parseldeki 3969.91 metrekarelik alanda bulunuyor. Kentsel yerleşik alandaki bu kamu arazisinin yüzde 25’nin İzmir Büyükşehir Belediyesine ait olduğu Özelleştirme İdaresi’nin yüzde 75’lik bölümü satacağı bilgisi verildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz