Gıda Mühendisleri Odasından o skandalla ilgili kritik açıklama: İmha edilmeyen ürünler risk içeriyor

Sosyal medyada yayınlanan ve Manisa’da olduğu iddia edilen bir tesiste çıplak zeytin havuzuna girme videosu tepkilere neden olmuştu Tarım ve Orman Bakanlığı, olaya ilişkin inceleme başlattı. Manisa’daki bir zeytin işletmesinde çekildiği iddia edilen videoda çıplak şekilde zeytin havuzuna giren bir kişinin insan sağlığına uygunsuz bir şekilde zeytinleri sepetlediği görülüyordu. Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İ. Uğur Toprak olayın sağlık açısından riskler içerdiğini belirterek Tarım ve Orman Bakanlığı’na sorular yöneltti. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
EGELİ GAZETE-Sosyal medyada yayınlanan ve Manisa’da olduğu iddia edilen bir tesiste çıplak zeytin havuzuna girme videosu tepkilere neden olmuştu Tarım ve Orman Bakanlığı, olaya ilişkin inceleme başlattı. Manisa’daki bir zeytin işletmesinde çekildiği iddia edilen videoda çıplak şekilde zeytin havuzuna giren bir kişinin insan sağlığına uygunsuz bir şekilde zeytinleri sepetlediği görülüyordu. Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İ. Uğur Toprak olayın sağlık açısından riskler içerdiğini belirterek Tarım ve Orman Bakanlığı’na sorular yöneltti. Toprak, “Sosyal medyada sıkça paylaşılan salamura zeytin işletmesindeki uygunsuz sepetleme işlemi sonucunda Tarım ve Orman Bakanlığı bir açıklama yayınladı. Lakin bu açıklama yeterli olmadığından aşağıdaki soruların cevaplarının ivedilikle kamuoyuyla paylaşılması oldukça önem arz etmekte”  ifadelerini kullanarak Tarım ve Orman Bakanlığı'nın cevaplanması gereken soruları şu şekilde sıraladı:
  1. Sosyal medya paylaşımları üzerine denetlenen Manisa Akhisar'daki zeytin işletmesi madem asgari teknik ve hijyenik şartları sağlamıyor ve bu nedenle men edildi neden firma ismi açıklanmıyor?
  2. Firmaya ait piyasada satışta bulunan ürünler toplatılıp imha edildi mi?
  3. Toplatılıp imha edildi ise tutanakları kamuoyuyla ne zaman paylaşılacak? Toplatılmadı ise ne zaman toplatılması planlanıyor?
  4. Firma ismi de verilmediğinden toplama işlemi yapılana kadar ürünlerin hala tüketilecek olması sağlık açısından bir risk oluşturmayacak mı?
  5. Bakanlığınızın taklit & tağşiş ifşa listelerinin 17 aydır yayınlanmama nedeni nedir?
   

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz