1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Dünya
  4. 300 milyonu aşkın çocuk çevrimiçi cinsel istismar mağduru

300 milyonu aşkın çocuk çevrimiçi cinsel istismar mağduru

Sadece geçen yıl 300 milyondan fazla çocuk çevrimiçi cinsel istismara uğradı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Edinburgh Üniversitesi’nden araştırmacılar, 2023 boyunca çocukların yüzde 12,6’sının rızası olmadan cinsel içerikli konuşma, paylaşım, fotoğraf ve videoya maruz kaldığını ortaya çıkardı. Bu da yaklaşık 302 milyon çocuğa denk.

The Guardian’ın aktardığı araştırmaya göre ABD özellikle yüksek riskli bir ülke. ABD’deki dokuz erkekten biri (neredeyse 14 milyon) bir noktada çocuklara karşı çevrimiçi suç işlediğini itiraf etti. Bu oran Britanyalı erkeklerde yüzde 7 (1,8 milyon).

Çocuk istismarının yaygınlığını anlamayı amaçlayan çalışmanın başındaki Paul Stanfield: “Bu, Wembley Stadyumu’nu 20 kez doldurabilecek kadar erkek saldırgan demek” dedi.

Araştırmaya göre ‘birçok erkek’ (haberde oran ya da sayı verilmedi) gizli kalacağını bilse çocuklara karşı fiziksel cinsel suç işlemekten çekinmeyecek.

Stanfield şöyle devam etti: “Çocuk istismarı materyalleri o kadar yaygın ki ortalama olarak ‘her saniyede bir’ polis teşkilatlarına ihbar geliyorBu, çok uzun süredir gizli kalmış küresel bir salgın. Her ülkede yaşanıyor, katlanarak artıyor. Acilen harekete geçmemiz ve bunu önlenebilir bir halk sağlığı sorunu olarak ele almamız gerekiyor. Çocuklar bekleyemez.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz