1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Asayiş
  4. 9 Eylül Kemalist Platformu İzmir’de toplandı

9 Eylül Kemalist Platformu İzmir’de toplandı

9 Eylül Kemalist Platformu, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıl dönümünde toplandı. Toplantıda konuşan Kemal Anadol, CHP'de başlayan 'değişim' tartışmalarını hatırlatıp "Sahipsiz, ideolojisiz, ne olduğu belli olmayan bir değişim söylemi... Biz burada bir taraf olamayız, gerek de yok." dedi. Doğru yolu göstermek için toplandıklarını belirten Anadol, "Kemalistlerin olmadığı boşluğu doldurmak için buradayız." diye konuştu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Aralarında Kemal Anadol, Nur Serter, Bülent Baratalı, Suay Karaman, Necla Kendigelen, Osman Gazi Oktay gibi isimlerin bulunduğu 9 Eylül Kemalist Platformu, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümünde toplandı. Bugün saat 13.00’de başlayan etkinlik, Bayraklı’da bulunan MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Ege salonunda gerçekleştiriliyor. ‘ELEŞTİRİLERİMİZ ATATÜRK PARTİSİNİ İŞGAL EDENLERE’ Toplantıda konuşan Kemal Anadol, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın galip gelmesinin ardından CHP’de başlayan ‘değişim’ tartışmalarını hatırlatıp “Sahipsiz, ideolojisiz, ne olduğu belli olmayan bir değişim söylemi… Biz burada bir taraf olamayız, gerek de yok. Biz doğruyu gösteririz, yol gösteririz, herhangi birine de destek vermek zorunda değiliz. Eleştirilerimiz Cumhuriyet Halk Partisi tüzel kişiliğine değil, 100 yıllık Atatürk partisini işgal edenlere, 10 Aralıkçılara, onların zihniyetine ve uygulamalarına.” dedi. ‘KEMALİSTLERİN OLMADIĞI BOŞLUĞU DOLDURMAK İÇİN BURADAYIZ’ Parti kurmayacaklarını belirten Anadol, “Bugün ülkenin siyasal yelpazesinde HKP’den İBDA-C’ye Hüda Par’a kadar uzanan yelpazede neoliberaller var, Kürt milliyetçileri var, Türk milliyetçileri var, ne kadar milliyetçilerse, siyasal islamcılar var, 10 Aralıkçılar var… Kim yok? Kemalistler yok. Oysa bu ülkenin harcında Kemalistler var. Ve biz bu boşluğu, Kemalistlerin olmadığı boşluğu doldurmak için buradayız.” diye konuştu.
‘BU GİDİŞE DUR DEMEK İÇİN…’ Platformun toplantı duyurusunda “Ülkemiz her geçen gün, dışarıdan beslenen Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarınca karanlığa sürüklenmektedir. Bu gidişe dur deyip, Kemalist Cumhuriyete yeniden kavuşmak için, siz; tam bağımsızlıkçı, antiemperyalist, milli birlik ve beraberliği savunan, ulusalcı, geleceğin bilimle inşa edilebileceğine inanan aydınlanmacı bütün yurtseverleri; 9 Eylül 2023, Cumartesi günü saat 13.00’de MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Bayraklı/İzmir adresinde Ege Salonunda birlikte olmaya bekliyoruz.” denilmişti.   9 EYLÜL KEMALİST PLATFORMU DUYURUSU
Türkiye, Atatürk İlke ve Devrimleri ile başlatılan uygarlık ve bağımsızlık yolculuğunda KILAVUZ’unu yitirmiştir. Cumhuriyet kazanımlarına yönelik saldırılar sürerken, Devrim’in Partisi ilkelerinden, tarihsel birikiminden ve ideolojisinden kopartılarak, bir kimliksizleştirilme operasyonu ile abluka altına alınmıştır. 1924 Anayasasında tanımlanan ve tüm mazlum milletlere umut olan TÜRKİYE MODELİ, emperyalizmin iç ve dış uzantılarınca kuşatılmış, Kuruluş Doktrinin iki taşıyıcı kolonu Ulus Devlet ve Laiklik saldırıların odağına oturtulmuştur. Etnik ve mezhepsel kimlikleri öne çıkartarak Ulusal Kimliğimizi yok etmeyi amaçlayan örgütlü propagandanın maskeli piyonları, demokrasi söylemlerinin ardına saklanmayı sürdürmektedirler. Demokrasinin ve aydınlanmanın ön koşulu olan laikliğin içi boşaltılmış, din; toplumsal, kamusal, siyasal, kültürel ve ekonomik yaşamın belirleyicisi kılınmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlığımızı ve Cumhuriyetimizi emanet ettiği Türk Gençliği, laik ve bilimsel eğitimden kopartılarak “dindar ve kindar gençlik projesine” teslim edilirken, Devrim’in Partisi sessiz ve kayıtsız kalmayı sürdürmüştür. Dinsel söylem ve eylemlerle halkımızın temiz dini duygularını sömürmek, yaygınlık kazanırken, Cumhuriyeti kuran parti, başlattığı “Helalleşme Kampanyası” ile hiç sorumluluk taşımadığı konularda ideolojisini ve tarihsel kimliğini tüm olumsuzlukların faili ilan ederek kendisini tarih önünde mahkûm etmiştir. Devrim Kanunları ile yasaklanan tarikatların giderek güç kazandığı, geniş kitleleri zihinsel ve bedensel bir esarete sürüklediği süreçte, Aklın ve Bilimin yol göstericiliğini unutan Devrimin Partisi, Tarikatları dahi hoş görecek kadar ekseninden sapmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığının Şeyhülislamlığa dönüştüğü, fetvalarla yönetilen ve adım adım Siyasal İslam Devletine evrilen ülkemizde, karşı devrim hamlelerine suskun kalmak, sürece katkı yapmakla eş değerdir. Atatürk’ün iki büyük eserinden birisi olmanın değerini unutan ve tarihsel sorumluluğunu taşımaktan uzaklaşan, Kemalizm’i, Cumhuriyet İlke ve Devrimlerini güvencesiz bırakarak Türk siyasetinde derin bir boşluğun oluşmasına yol açan bir siyaset anlayışına kayıtsız kalma olasılığı yoktur. 9 Eylül Kemalist Platformu, Atatürk Türkiye’sini yaratan ve yaşatan ilke ve devrimlere sahip çıkarak, siyasetin yarattığı boşluğu doldurmak amacıyla kurulmuştur.
  • “Particilik yapmamak – Siyasetten kopmamak” ilkesini esas alır.
  • Emperyalizme karşıdır. Tam bağımsızlığı hedefler.
  • Ulusal ve Uluslararası düzeyde her türlü siyasal ve ekonomik kuşatmaya karşı toplumsal farkındalık oluşturmayı önceler.
  • Demokrasiyi, ulusalcılığı, cumhuriyetçiliği, halkçılığı, devrimciliği temel ilkeleri kabul eder.
  • Planlı karma ekonomiyi destekler, neo-liberal politikalara karşıdır.
  • Parasız, laik ve bilimsel eğitimi, parasız sağlık hizmetine erişimi savunur.
  • Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk’ün emanetine sahip çıkacak Kemalist Gençlik Hareketini, Çağdaş Türkiye’nin etkili gücü ve güvencesi kabul eder.
  • Kadın hakları ve kadının toplumsal statüsünü yapılandıracak yeni bir Kadın Devriminin gücüne ve gereksinimine inanır.
  • Dünya, çevre sorunlarından habersizken bir dal kesmemek için köşkü yürüten Atatürk’ün çevre duyarlılığını sürdürür.
  • Torunlarımızdan miras aldığımız havayı, suyu, toprağı, ormanı ve mavi vatanı bilinçli bir çevre duyarlılığı ile korur.
  • İşçi sınıfının hak ve çıkarlarına sahip çıkmayı, güçlü ve özgür sendikacılık hareketini vazgeçilmez kabul eder.
  • Atatürk’ün başlattığı kooperatifçilik girişimlerini yeniden güçlendirerek tarım çalışanlarının refah düzeylerinin yükseltilmesini öngörür.
  • Demokrasinin güvencesi olan Orta sınıf, neo-liberal politikalar sonucu imha edilmiş, köylü toprağından koparılmış, memur, emekli ve işçi açlık sınırında yaşamaya mahkûm edilmiştir. 9 Eylül Kemalist Platformu, Orta sınıfın yeniden inşasını sağlayacak politikalara destek vermeyi, öncelikli hedefleri arasında görür.
  • Özgür basının demokrasinin vazgeçilmez önkoşulu olduğuna ve basın özgürlüğüne yönelik saldırılarla mücadele edilmesi gerektiğine inanır.
  • Yargının bağımsız, tarafsız, adil, hızlı, güvenilir olmasını ister, üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü için çaba harcar.
  Yukarıda belirtilen ilkelere inanan, katkı yapmayı amaçlayan tüm Kemalist, Atatürkçü,  Aydınlanmacı yurtsever kişi ve kuruluşlar ile işbirliği yapmaya hazırdır. Cumhuriyetimizin 100. Yılında yurdumuzu ve ulusumuzu yeniden aydınlığa kavuşturmak, Mustafa Kemal Atatürk’e olan borcumuzdur.  

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz