1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Dünya
  4. ABD'de yüzyılın en büyük felaketi

ABD'de yüzyılın en büyük felaketi

ABD'nin Hawaii eyaletinin en büyük adalarından olan Maui’deki orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 106’ya ulaştı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Maui Polis Departmanı, kimliği belirlenen ilk 2 kişinin ismini 74 yaşındaki Robert Dyckman ve 79 yaşındaki Buddy Jantoc olarak açıkladı. Maui Polis Şefi John Pelletier ise yakınları kayıp durumda olanların DNA örnekleri vermesi yönünde yaptığı çağrıyı yineledi. Hawaii Valisi Josh Green de toplam ölü sayısını belirlemenin birkaç gün daha süreceğini söyledi.
Biden Hawaii'ye gidecek Hükümetin yangına müdahalesine yönelik eleştiriler artarken, ABD Başkanı Joe Biden "mümkün olan en kısa sürede" Hawaii'ye gideceğini ifade etti. Biden, bölgedeki "tüm federal varlıkların" ABD ordusu ve Sahil Güvenlik de dahil olmak üzere kurtarma çabaları için kullanılacağını vurguladı. Hawaii afet bölgesi ilan edilmişti Maui Adası’nda salı günü başlayan orman yangınları Dora Kasırgası'nın etkisiyle giderek yayılırken, 14 binden fazla turist tahliye edilmişti. ABD tarihinin son yüzyılda görülen en ölümcül orman yangınlarında ABD Başkanı Joe Biden'ın eyaletteki hasarın giderilmesi için kongreden 12 milyarlık fon yardımı isteyeceği belirtiliyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz