1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Aile Bakanlığı ödemelere zam yaptı! Bakan Göktaş bugün resmen duyurdu!

Aile Bakanlığı ödemelere zam yaptı! Bakan Göktaş bugün resmen duyurdu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devlete ait huzurevlerine zam yaptığını açıkladı. Buna göre, huzurevlerinin aylık fiyatı 9 bin liranın üzerine çıktı. İşte detaylar…

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devlete ait huzurevlerinin fiyat tarifesine ağustos ayına kıyasla 3 kattan fazla zam yaptı ve huzurevlerinin aylık fiyatı 9 bin lirayı aştı. Bu kapsamda, devlete ait huzurevlerinin aylık ücreti çift kişilik odada bir kişi için 3 bin 100 liradan, 9 bin 300 liraya yükseldi. Tek kişilik odalardaysa fiyat 3 bin 500 liradan 10 bin 600 liraya çıktı.

NTV’nin haberine göre, Türkiye’nin dünyada en hızlı yaşlanan ikinci nüfus olduğuna vurgu yapan uzmanlar, 2050’de her dört kişiden birinin yaşlı olacağını ifade ediyor. Sayısal veriler, huzurevlerinde yaşayan yaşlı sayısının da günden güne yükseldiğini ve bakanlığa bağlı olanlarda doluluk oranlarının yüzde 90’ı aştığını gösteriyor.

TL neden bu hafta değer kaybetti? - BBC News Türkçe

MALİYETLER 30-40 BİN TL’YE ÇIKTI

Konuya ilişkin açıklama yapan özel bir huzurevi işletmecisi Fikret Bayrak, şu ifadeleri kullandı: "Bu insanların rutin, aylık tahlillerinin yapılması lazım, sürekli doktor kontrolü olması lazım, hemşireler tarafından vital takiplerinin yapılması lazım, ilaçlarının takip edilmesi lazım. Bunlar hepsi maliyet... Yani gıda fiyatlarının çok yüksek olduğu, sağlık giderlerinin çok yüksek olduğu bir ülkede bunları zaten çok cuzi maliyetlere elde etme şansına sahip değilsiniz. Devlet huzur evleri ciddi şekilde sübvanse ediliyordu. Maliyetlerin 30 bin lira, 40 bin lira olduğu bir ülkede devlet bunlara 3 bin liraya, 5 bin liraya bakmaya çalışıyordu."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz