1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. AK Partili Saygılı'dan dikkat çeken açıklama: Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ankara'ya gitmeye ve İzmir'e özel destekler almaya hazırım

AK Partili Saygılı'dan dikkat çeken açıklama: Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ankara'ya gitmeye ve İzmir'e özel destekler almaya hazırım

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılın AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda yerel yönetimler ve gündeme ilişkin değerlendirme toplantısı yaptı. Saygılı, İZBAN'da İzmir Büyükşehir Belediyesinden TCDD'nin fazla para aldığı konusuna da değinerek, " Var olan sorunları çözmek için beraber Ankara’ya gitmeye, fazla bir ödeme varsa İzmir’e özel destekler almaya hazırım" dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

CEMRE YUVARLAK/ EGELİ GAZETE- AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, yerel yönetimlere ilişkin değerlendirme yapmak için basın toplantısı düzenledi. AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda Saygılı'ya Tanıtım ve Medyadan sorumlu AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Safa Narlı, Yerel Yönetimlerden sorumlu AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Tansu Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Nail Kocabaş, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Çömlekçi, Özcan Tekin eşlik etti. Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne yüklendi.

Saygılı, İZBAN'da İzmir Büyükşehir Belediyesinden TCDD'nin fazla para aldığı konusuna da değinerek, " Var olan sorunları çözmek için beraber Ankara’ya gitmeye, fazla bir ödeme varsa İzmir’e özel destekler almaya hazırım" dedi.


Açıklamalarına İZBAN ile başlayan Saygılı, İzmir'in önemli ulaşım araçlarından  biri olan İZBAN'ın Bakanlığa 911 milyon TL borcu olduğunu meclis grubunda ifade ettiklerini vurguladı. Başkan Saygılı, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanının sağlıklı bir bilgi aldığını düşünmüyoruz. İZBAN’ın bakanlığa 911 milyon TL borcu olduğunu mecliste bizim grubumuz dile getirdi.Bankalarla kredi yapılandırma sözleşmesini yine biz dile getirdik ve geçen dönem onaylamadıkları için trenleri alımı için kullanılan döviz cinsinden kredinin TL’ ye dönme sürecinden kendilerinin haberi yoktu" diye konuştu. 

SAYGILI: "İZMİR'E ÖZEL DESTEKLER ALMAYA HAZIRIM"
Neden bunları söylüyoruz; çünkü İZBAN gibi İzmir için önemi olan bu konuda; kamu önünde detaylı araştırma yapılmadan, gruplarımız arasında bir görüşme olmadan samimiyetten uzak açıklamalarla çözüm bulunamaz.Ben İl Başkanı olarak yapılan görüşmedeki yerimizde duruyorum. Önce Sayın Başkan ortağı olduğu şirketin yetkililerini çağırmalı, genel bir bilgi almalı… Daha sonra anlaşmaya vardığımız şekilde gruplarımız arasında görüşmeleri yapıp var olan sorunları çözmek için beraber Ankara’ya gitmeye, fazla bir ödeme varsa İzmir’e özel destekler almaya hazırım.

"ŞEHRİN KONUTLARININ YÜZDE 65'İ KAÇAK"

Saygılı,"Kaldı ki yakın geçmişte Karabağlar’da mağdur ettikleri vatandaşların dönüşüm isyanını bizzat yaşamışlardı.  Defalarca kentsel dönüşümü bize bırakın dedik. Ama, yanaşmıyorlar!    Şehrimizdeki konutların yüzde 65'i kaçak ve gecekondulardan oluşuyor.  Geriye kalanların yüzde 50'ye yakını deprem yönetmeliğine uygun değil.   Sadece yüzde 30’u sağlıklı.  Maalesef CHP; Türkiye’nin üçüncü büyükşehrini “kaçak şehir” haline getirdi" diye belirtti.


"İZBETON'DA NELER OLUYOR TUGAY ÇIKIP AÇIKLASIN"
Saygılı, Büyükşehir Belediyesi'ne kentsel dönüşüm ile ilgili "Kentsel dönüşüm değil rantsal bölüşüm" diyerek, "Kovaladıkları rantın miktarı 2 milyar TL’yi bulan İzbeton ve Kooperatif çeteleriyle karanlık işler yapılmıştır.Örnekköy'deki kentsel dönüşümü için ilk ihale 2018 yılında yapıldı. Sözde 6 bin kişi bu dönüşümden faydalanacaktı. Maket projeler ve süslü vaatlerle vatandaşın helal parası toplandı. Güya iki yıl içinde proje hak sahiplerine teslim edilecekti. Sonuç? Hüsran!   Ben Sayın Büyükşehir Belediye Başkanından şunu bekliyorum. Belediyemize güvenerek tapularını devrenden, bizim de mecliste oy birliği yaparak yetki verdiğimiz İzbeton’da neler oluyor çıkıp açıklasın. Yetkisini kanunsuz kullananlar ile belediye ve vatandaşı zora sokanlar hakkında ne yapacak bize anlatsın" dedi.

 "ELLE TUTULUR TEK PROJE UZUNDERE"


AK Partili Saygılı sözlerine şöyle devam etti, "Bakınız; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son dönemdeki bir diğer büyük iddiası, İzmir’in dönüşüm sorununa köklü çözüm bulmak oldu.  Ancak tek elle tutulur proje; Uzundere. Uzundere’de 33 bin bağımsız bölüm yapılacakken; şimdiye kadar, dükkânlar hariç; 800 – 850 konut teslim edilebilmiş. Örnekköy dönüşüm projesi de 2016 yılında başlatılmış bir proje ama burada da hiçbir ilerleme kaydetmediler.    Peki, planlanmış Uzundere, Örnekköy, Aktepe, Emrez’de 7 dönüşüm alanında yol kat edemedikleri dönüşüm sorununun arka planının matematiğine bir bakalım…     
Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nın bütçesi 68 milyon TL iken reklam ve tanıtım bütçesi 250 milyon TL; 3,5 katından fazla…  "

"ŞEHRİN KONUTLARININ YÜZDE 65'İ KAÇAK"

Saygılı,"Kaldı ki yakın geçmişte Karabağlar’da mağdur ettikleri vatandaşların dönüşüm isyanını bizzat yaşamışlardı.  Defalarca kentsel dönüşümü bize bırakın dedik. Ama, yanaşmıyorlar!    Şehrimizdeki konutların yüzde 65'i kaçak ve gecekondulardan oluşuyor.  Geriye kalanların yüzde 50'ye yakını deprem yönetmeliğine uygun değil.   Sadece yüzde 30’u sağlıklı.  Maalesef CHP; Türkiye’nin üçüncü büyükşehrini “kaçak şehir” haline getirdi" diye belirtti.

"500 MİLYON LİRA KİMLERE HARCANDI "
"Gizli kapaklı ajandalarla, İzmirliden saklanan habis planlarla bu işler yürütülemez" diyen 
AK Partili Saygılı, "kamulaştırma koKamulaştırmanın yarısının yapıldığını, 500 milyon lira harcandığını ve borçlanıldığını açıklayan Cemil Tugay, en az bir milyar liralık bir üst yapı çalışmasının da gerekli olduğunu aynı röportajda söylemiş.  Bu paralar kime harcandı, nereye ne kadar ödendi?" ifadelerini kullandı.


İZMİR'İN TEL-AVİV İLE OLAN KARDEŞ ŞEHİR ANLAŞMASI SONLANMALI
İsrail Terör Devletinin  Siyonist sapkın emelleri doğrultusunda sistematik bir katliama, planlı bir soykırıma uğruyor diyen Sayglı,"İzmir, tıpkı tüm Türkiye’nin olduğu gibi Gazze halkının haklı mücadelesinin yanındadır. Hal böyleyken; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda Tel-Aviv ile birbirini kardeş şehir ilan etmiş olması yeniden ele alınmalı ve bu kâğıt üzerinde anlam ifade eden safsataya acilen son verilmelidir. Bundan dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve yönetici erke kamuoyu önünde çağrımı yapmak istiyorum; “Bu onulmaz ayıbı üzerinizde tarihi bir utanç olarak taşımaya son veriniz!”Bir avuç katliamcı Siyonist sizin kardeşiniz ise de bunu yüreklice kabul edip bu gerçeği İzmir ve İzmirliyle paylaşınız. Yok eğer safınız masum, mazlum ve mağdur Gazze halkıysa bunu da çekinmeden yüreklice ifade ediniz. Bu gelişmeler ışığında, ilk Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında; “İzmir’in Tel-Aviv’le olan sözde kardeşliğinin sona ermesi ve Gazze’nin tüm ilçelerimizce kardeş şehir ilan edilmesi için” AK Parti grubu olarak teklifimizi sunacağız" diye konuştu.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz