1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Politika
  4. Bahçeli: Hesaplaşacağız ama helalleşmeyeceğiz

Bahçeli: Hesaplaşacağız ama helalleşmeyeceğiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti üzerinden ülkücü harekete yüklenenlere çıkıştı: “Hesaplaşacağız ama helalleşmeyeceğiz.”

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

MHP grup toplantısında konuşan Bahçeli, Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış’ın tutuklanıp yerine kayyım atanmasından ötürü İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı tebrik etti: “İçişleri Bakanlığımız hukuk sınırları dahilinde devreye girmiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin hükmü şahsiyetini, egemenlik haklarını amasız fakatsız muhafaza etmiştir. Bu kapsamda içişleri bakanımızı ve mesai arkadaşlarını yürekten kutluyorum” dedi.

Bahçeli ‘normalleşme‘ tartışmasına da “Hangi konuda yumuşak huylu olmamızı bekliyorsunuz, bölünme ve ayrılmada mı” sözleriyle dahil oldu.

Sinan Ateş cinayeti üzerinden ülkücü hareketin yıpratılmaya çalışıldığını söyleyen Bahçeli şöyle dedi: “Yargıya intikal etmiş bir cinayet davasında partimizin ve Ülkü Ocakları’nın suçlanması, hatta dahilde ve hariçte Ülkü Ocakları’na suç örgütü gölgesi düşürmek için kolları sıvayan ajan ve provokatörlerin sırtının sıvazlanması tesadüf değildir.”

Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

*Bir teröristin 31 Mart seçimlerinde aday gösterilmesi evvelemirde demokrasiye kast etmek, hukuku işlevsiz hale sokmak niyetiyle arkasından dolanmak, devletle yöre halkını karşı karşıya getirmenin hazırlığını yapmaktır.

*PKK’lı sözde Hakkâri belediye başkanının kirli yakasından nasıl tutulmuşsa, inanıyorum ki, diğer kanun ve ahlak kaçkını sözde belediye başkanlarının ve milletvekillerinin de yakalarından öyle tutulacaktır.

*Doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm Türkiye’de terörist belediye başkanı, terörist milletvekili istemiyoruz.

*Sözde kayyım edebiyatı yapanlar önce bölücü terör örgütü PKK’ya nasıl baktıklarını, onun siyasi aparatı DEM’e nasıl yaklaştıklarını netliğe kavuşturmakla mükelleftir.

*Hepsini biliyoruz, hepsini takip ediyoruz, verilmeyecek bir hesabımızın olmadığını cümle alemle paylaşıyoruz.

*Hesaplaşmaya hazırız, hesaplaşmadan kaçmayız, hesap soracak yüreğe ise sahip olduğumuzu hiç kimsenin yabana atmamasını bekliyor, aklından çıkarmamasını temenni ederiz.

*Başkaları için küçük, bizim için çok önemli bir ayrıntı da şudur: Hesaplaşacağız, ama helalleşmeyeceğiz.

*Bugüne kadar sessiz kalışımız ülkücü katillerini unuttuğumuz anlamına asla gelmemelidir.

*Dün kanımızı dökenlerin bugün sözde mahkeme kurup ülkücü müdafaasına tevessül etmeleri utanmazlığın sınır tanımadığına acıklı bir örnektir.

*Hesaplaşma teklifimizi yineliyorum. Hatta hodri meydan diyorum.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz