1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Türkiye
  4. Bakan Yumaklı: "Yangınlar kontrol altına alındı"

Bakan Yumaklı: "Yangınlar kontrol altına alındı"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'de yerleşim yerlerine ulaşan yangınların kontrol altına alındığını söyledi. Bakan Yumaklı, "15 eylüle kadar bütün teşkilatlarımız alarm halinde" dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dün tüm yurtta 48 yangınla mücadele edildiğini, yangınların ekipler tarafından kontrol altına alındığını duyurdu. Bakan Yumaklı özetle şunları söyledi:

"Dün 9 adet yangın vardı, üst risk grubunda tanımladığımız. Edirne, Bursa, Balıkesir, Manisa, Uşak, Kütahya, İzmir Foça, Bornova ve Buca yangınları arkadaşlarımızın mücadele ettikleri yangınlar oldu. An itibariyle yangınların tamamının kontrol altına alındığını duyurmak istiyorum.

7 uçağımız, 19 helikopterimiz, 50 arazöz, 360'a yakın arkadaşımızla buna müdahale etmeye başladık. Sıcaklık nedeniyle özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarında alarmdayız.

Alevlerin arasında kalan arkadaşlarımız oldu. Arkadaşlarımız gerçekten çok zorlandılar. Bütün bu yangınlarda bize rapor edilmiş herhangi bir kayıp ve mal ziyanı bildirilmedi."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz