1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Yerel Yönetimler
  4. Başkan Mutlu’ya Zorlu ziyaret: İzmir'in merkezindeki o gökdelen yapılacak mı?

Başkan Mutlu’ya Zorlu ziyaret: İzmir'in merkezindeki o gökdelen yapılacak mı?

İzmir’de büyük tartışmaya neden olan Çankaya’daki Zorlu Holding’in yapacağı gökdelenle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Zorlu, Konak Belediye Başkanı Nülifer Çınarlı Mutlu’yu ziyaret etti

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

zmir’de yükseklik tartışmaları ile gündeme gelen Çankaya'daki eski Orkide Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu alana Zorlu Holding tarafından yapılması planlanan gökdelen projesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Mutlu Mimarlar Odası şube sekreteri olduğu dönemde gökdelen projesine karşı çıkmıştı.

“KAZANILMIŞ HAKLAR” VURGUSU

Erhangulenc.com’um haberine göre Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası’nın Zorlu’ya geçtiğimiz dönemlerde bu inşaat için Konak Belediyesi tarafından verilen inşaat ruhsatının iptalini isterken Zorlu’nun ise, kazanılan haklar çerçevesinde inşaata başlama sinyali verdiği öğrenildi. İddiaya göre, Zorlu’nun yüksekliğin düşürülmesiyle ilgili açtıkları davayı kazandıklarını söylediği ve ellerindeki ruhsatla inşataa yeniden başlamak istediğini aktardığı öne sürüldü. Başkan Mutlu’nun ise, konuyu kazanılmış haklara da dikkat ederek değerlendireceklerini ifade ettiği kaydedildi.

 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz