1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Bektur Balçova'da AVM'yi hastaneye çevirecek

Bektur Balçova'da AVM'yi hastaneye çevirecek

Tınaztepe Hastaneleri’nin sahibi Mehmet Bektur’un bir “imar” çalışması da Balçova’da yaptığı ortaya çıktı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Sahibi olduğu Tapdi Oksijen firması ile Özelleştirme İdaresi’nden 6 kat imar izniyle aldığı arsada kat karşılığı sözleşme ile Altun İnşaat firmasına 15 kat konut ve AVM yaptırdığı ortaya çıkan Tınaztepe Hastaneleri’nin sahibi Mehmet Bektur’un bir “imar” çalışması da Balçova’da yaptığı ortaya çıktı. Buca’daki inşaatla ilgili İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı davada ilçe belediyesinin verdiği 15 kat ruhsatın yürütmesini durdururken Bektur, Balçova’da aldığı AVM’yi hastane yapmak için çalışma başlattı. Bektur'un eğer AVM’yi hastaneye çevirebilirse burada kuracağı sağlık tesisi ile büyük bir kazanım elde edeceği belirtiliyor.

(İş insanı Mehmet Bektur, Buca'da ruhsatı durdurulan inşaatın ardından Balçova'da da büyük bir imar planı değişikliği yaptırmak istiyor.)
 

BELEDİYE DEĞİL ANKARA ÜZERİNDEN

Balçova’da bünyesinde 5 yıldızlı otel ve AVM bulunduran Ege Park AVM’yi geçtiğimiz yıl satın alan Bektur, şimdi kentin en yüksek binalarından biri olan bu yeri ticari alandan çıkarıp sağlık tesisine dönüştürmek için operasyon başlattı. Ancak Bektur’un bu amaçla imar plan değişikliği yapılması için yetkili olan ilçe belediyesine başvuru yapmadığı öğrenildi. Bektur’un bu işi belediye üzerinden değil Ankara’dan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı üzerinden halletmeye çalıştığı öne sürüldü.

 

KAP RAPORUNDA YER ALDI

AVM’yi hastane yapmak isteyen Bektur’a ait Tapdi Oksijen firması Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği bildiride bu niyetini açıkladı. Şirketin geçtiğimiz günlerde KAP’a gönderdiği “Halka arz fiyatının belirlenmesinde esas alınan varsayımlara ilişkin değerlendire raporu” başlıklı bildiride Balçova’daki AVM’de bulunan 57 adet işyerinden yalnızca 12 adetinin faaliyet gösterdiği ve “AVM’nin niteliğinin sağlık kompleksine dönüştürülecek olması” nedeniyle yeni kiracı kabul edilmediği bilgisine yer verildi.

(erhangulenc.com)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz