1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Belediyelerden İEF'de gövde gösterisi

Belediyelerden İEF'de gövde gösterisi

93.İzmir Entarnasyonal Fuarı'nda Belediyeler stantlarını kurdu. Belediye sokağı adı verilen alanda İzmir'in ilçe belediyelerinin bulunduğu stantlarda çeşitli etkinlikler devam ediyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

93.İzmir Entarnasyonal Fuarı'nda Belediyeler stantlarını kurdu. Belediye sokağı adı verilen alanda İzmir'in ilçe belediyelerinin bulunduğu stantlarda çeşitli etkinlikler devam ediyor. 

İzmir Fuarı’nda Bornova Farkı

 

Bornova Belediyesi, 93. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda büyük ilgi gören standıyla ziyaretçilerini ağırladı. Fuarın açılış gününde Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, standı ziyaret eden vatandaşlarla bir araya geldi. Renkli etkinlikler ve tarihi anlatımlarla dolu stant, fuarın en dikkat çekici noktalarından biri oldu.

Tarihi ve kültürel zenginlikler ön planda

Bornova Belediyesi’nin standı, ilçenin tarihi ve kültürel mirasını tanıtan eşsiz bir platforma dönüştü. Yeşilova Höyüğü’nden Belkahve’ye, Levanten Köşkleri’nden dünyaca ünlü halk ozanı Homeros’a kadar birçok değer, Kukla Şeker’in sıradışı anlatımıyla ziyaretçilere sunuldu. Ayrıca, halk oyunu gösterileri ve çocuklar için düzenlenen çikolata ve kukla yapım atölyeleri büyük beğeni topladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ziyaretçilere Türk bayrağı dağıtıldı.

Başkan Eşki’den anlamlı fuar mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla açılan fuarda, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, vatandaşlarla buluştu. Fuarın, Kurtuluş Savaşı’nın önemli günleri olan 30 Ağustos ve 9 Eylül tarihleri arasında düzenlenmesinin anlamına dikkat çeken Eşki, bu coşkuyu Bornova Belediyesi standında yaşatacaklarını belirtti. Başkan Eşki, “Ulusal kurtuluş mücadelemizin zaferle sonuçlandığı bu iki günü coşkuyla kutlayacağımız etkinliklerle fuardayız. Herkesi standımıza bekliyoruz” dedi.

Her gün renkli etkinlikler

Bornova Belediyesi, fuar süresince her gün 18.00-19.00 saatleri arasında çikolata atölyesiyle başlayacak çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Bilim atölyeleri, tohum topu yapımı, akıl ve zeka oyunları, halk oyunları gösterileri, spor şovları, çalgı yapım atölyeleri gibi birçok etkinlik ziyaretçileri bekliyor olacak. Ayrıca, Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün atalık tohumlardan elde ettiği coğrafi işaretli Bornova Kınalı Bamyası da dağıtılacak.

İzmir Fuar’ında Çiğli Standına yoğun ilgi

 

Bu yıl 93. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yerini alan Çiğli Belediyesi’nin standı ilk günden yoğun ilgi gördü. Teknoloji temalı yapay zeka atölyeleri ve ay yolculuğu simülasyon uygulaması gibi etkinlikler dikkat çekerken Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız dünyaya açılan pencere olan İEF’de Çiğli’yi tanıtma fırsatı bulduklarını söyledi.

Açılışını Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in gerçekleştirdiği 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Çiğli Belediyesi, Belediyeler Sokağı’ndaki standında ziyaretçilerini ağırlıyor. Birbirinden renkli gösteriler ve eğlenceli atölyelere ev sahipliği yapan stant ilk günden ziyaretçi akınına uğradı. Teknoloji temalı Yapay Zeka Atölyesi ve Ay Yolculuğu Simülasyonu uygulamaları ile Çiğli Belediyesi’nin kültürden sanata, eğitimden spora devam eden hizmetlerini yerinde inceleyen vatandaşlar oldukça eğlenceli anlar yaşadı. 

Başkan Yıldız ziyaretçilerle tek tek ilgilendi

Çiğli standında vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Onur Emrah Yıldız, hem ziyaretçilerle sohbet etti hem de çocuklara bir birinden güzel hediyeler dağıttı. Fen ve Teknoloji Deney Seti, Matematik seti, puzzle ve zeka küpünü alan çocuklar satandan oldukça mutlu ayrıldı. 

Yıldız: “Çiğlimizi tanıtıyoruz”

Çiğli Belediyesi olarak, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda olmaktan ve ziyaretçilerin gösterdiği ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını kaydeden Başkan Yıldız, “Fuarda yer alarak belediyemizin projelerini ve hizmetlerini tanıtmak bizler için büyük bir fırsat. Çiğli Belediyesi olarak, bu fuarda yer alarak ilçemizin gelişimini ve sunduğumuz hizmetleri daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz ve daha ilk günden de standımıza olan ilgi gerçekten bizi yürekten sevindirdi. Hem çocuklarımız hem de yetişkinler oldukça keyifli zaman geçirdi. Broşürlerimizi inceleyerek ilçemiz hakkında bilgi edindiler. Bizler de bu ilgiden çok memnunuz. İlçemiz içerisinde barındırdığı Kuş Cenneti, Sasalı Kent Ormanı, Çamaltı Tuzlası, Leukai Antik Kenti ile görülmeye değer. 9 Eylül’e kadar tüm İzmirlileri standımızı ziyaret etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 Bayraklı Belediyesi etkinlikleri beğeni kazandı

Bu yıl kapılarını 93'üncü kez açan İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılan Bayraklı Belediyesi, ilk günden renkli etkinlikler ve gösterileriyle beğeni kazandı. Yoğun ilgi gören standı gezen Başkan İrfan Önal da gösterileri izledi, atölyelere katıldı, VR gözlükle Anıtkabir ziyareti yaptı. Vatandaşlarla bir araya gelen Önal, herkesi 9 Eylül’e kadar açık kalacak fuarda Bayraklı Belediyesi standını ziyaret etmeye davet etti.

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde teknoloji temasıyla İZFAŞ tarafından 93’üncü kez düzenlenen fuar, ilk gününde binlerce kişiyi ağırladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ev sahipliğinde, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları ve katılımcılar eşliğinde kesilen açılış kurdelesinin ardından stantlar gezildi.

 

ETKİNLİKLER BEĞENİ KAZANDI

Belediyeler sokağında yer alan  Bayraklı Belediyesi standı, fuarın ilk gününde büyük ilgi gördü. Bayraklı'nın tarihi ve kültürel zenginliklerininin yanı sıra projelerinin yer aldığı stantta zumba, jimnastik, satranç, robotik kodlama, halk oyunları, astronomi, görsel sanatlar gibi etkinlikler düzenlendi. Soğuk heykel gösterisi ve VR gözlükle Anıtkabir ziyareti ise vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Bayraklı Emek Dünyası Kadın Kooperatifi üyeleri de el emeği ürünlerini sergiledi.

FUAR KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMALIYIZ

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Bayraklı Belediyesi olarak yerimizi aldık ve ziyaretçilerimizle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fuar kültürümüzü yaşatmamız ve daha da büyütmemiz gerekiyor. Bu kapsamda Bayraklı Belediyesi olarak biz de bu yıl 93’üncü kez açılan fuarda ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek için standımızı açtık. Her gün çeşitli etkinliklerle fuarın coşkusunu ziyaretçilere sunmak, Bayraklı’nın tarihini, kültürünü, potansiyelini, belediye olarak yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatmak için de önemli bir fırsat olacak. Herkesi Bayraklı Belediyesi standımıza davet ediyoruz” dedi.

93. İEF’de Konak rüzgarı

Konak Belediyesi, bu yıl 93. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda teknoloji alanında ziyaretçilerine sunduğu heyecan verici deneyimlerle ilk günden fark yarattı. Açılış gününde standı ziyaret eden vatandaşlarla tek tek ilgilenen Başkan Mutlu, tüm İzmirlileri 93. İEF’ye ve Konak Belediyesi standına davet etti.

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bu yıl da yerini alan Konak Belediyesi’nin standı ilk günden gördüğü ilgiyle fark yarattı. Standı ziyaret eden konuklar, fuarın bu yılki temasına uygun teknoloji deneyimleri ve İzmir’in kalbi Konak’ı tanıtan hediyelerle karşılanırken, Mutluluk Kahvesi köşesinde ise kendilerine ikram edilen çay ve kahve eşliğinde keyifli bir mola imkanı buldu. Lozan Kapısı’nda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleşen açılışın ardından belediyenin standında fuar ziyaretçileri ile buluşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, vatandaşlarla sohbet ederek tüm İzmirlileri 93. İEF’ye ve Konak Belediyesi standına davet etti. Başkan Mutlu, “İzmir’imizin tanıtımında köklü bir yeri olan İEF’de Konak Belediyesi olarak bu yıl da yerimizi aldık. İlk günden itibaren standımıza yoğun ilgi gösteren tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. Teknoloji alanında heyecan verici deneyimler sunan standımıza fuar boyunca tüm komşularımızı ve İzmirlileri bekliyoruz” dedi.

Teknoloji deneyimleri ilgi odağı oldu

Konak Belediyesi bu yıl İEF’nin de teması olan teknoloji alanında ziyaretçilere sunduğu deneyimlerle dikkat çekti. Stantta yer alan yapay zeka istasyonu ile ziyaretçiler yapay zeka teknolojilerinin günlük hayatta nasıl kullanıldığını deneyimleme fırsatı yakaladı. 3B baskı istasyonunda da baskısı yapılan Konak Belediyesi logosu ve minik oyuncaklar, diğer istasyonlarda düzenlenen yarışmaları kazanan misafirlere hediye edildi. Teknoloji meraklılarına hitap eden bir diğer istasyonda ise ziyaretçiler sanal gerçeklik (VR) gözlüğü sayesinde Smyrna Agorası’nın 2 bin yıl önceki canlandırmasını deneyimleyerek zamanda yolculuğa çıkma şansı yakaladı. Konak standı, teknoloji meraklısı büyüklerin yanı sıra çocukların da büyük beğenisini topladı.

‘Mutluluk’ köşesi çok beğenildi

Konaklıların yeni buluşma noktası olan ve ekonomik fiyatlarıyla dikkat çeken ‘Mutluluk Kahvesi’ de Konak standındaki yerini aldı. Fuarı ve Konak standını gezmeye gelen ziyaretçilere tasarımıyla dikkat çeken Mutluluk Kahvesi’nde ücretsiz çay ve kahve ikramında bulunuldu. İkramları atıştırırken aynı zamanda keyifli bir mola veren ziyaretçiler, kendilerine bu imkanı sağlayan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya teşekkür etti. Öte yandan belediye şirketi İZBEL’in fuar alanında kurduğu mobil mutfak da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Birbirinden lezzetli atıştırmalıkları uygun fiyatlarla ziyaretçilerle buluşturan mobil mutfak, fuar boyunca hizmet vermeye devam edecek.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz