1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Dünya
  4. Biden’ın ‘gizli kartı’ Taylor Swift

Biden’ın ‘gizli kartı’ Taylor Swift

ABD’deki birçok önemli olaya damgasını vuran isim, Taylor Swift. Pop yıldızının etki gücü göz önüne alındığında, seçimlerde Biden’ın ‘gizli kartı’ olabileceği konuşuluyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Genç Amerikalı seçmenler Başkan Joe Biden’ın çok yaşlı olduğunu düşünüyor. İsrail’in Gazze’deki savaşına kızgınlar ve öğrenci kredilerinin affı konusunda hayal kırıklığına uğramış durumdalar.

Bloomberg haberine göre bir kişi Biden’ın bunu atlatmasına yardımcı olabilir: Taylor Swift.

Kimilerine göre Taylor Swift rekor kıran konser turneleriyle ABD’nin resesyondan kurtulmasına yardımcı oluyor kimilerine göreyse Kansas City Chiefs’te oynayan erkek arkadaşı Travis Kelce’yi desteklemek için Ulusal Futbol Ligi maçlarına çıkıyor.

Her durumda da pop yıldızı Amerikalıların tüm önemli olaylarına damgasını vuruyor.

Swift’in desteklediği aday

Swift’in popülaritesinin siyasi bir güce dönüşebileceğine inanmak için pek çok neden var. Newsweek’in bu hafta yaptığı bir ankete göre ABD’li seçmenlerin yüzde 18’i -ki bunların arasında her 10 genç seçmenden yaklaşık 3’ü de bulunuyor- Swift’in desteklediği bir adaya oy verme ihtimallerinin daha yüksek olduğunu söyledi.

Swift 2016’da dilini tuttu ve Donald Trump’a karşı Hillary Clinton’ı desteklemedi. Pişman olup olmadıysa bilinmiyor. Diğer yandan bugüne geldiğimizde Swift’in sesi ve etkisi daha da artmış durumda.

Swift’in Trump’tan hoşlanmadığı biliniyor. 2020’de yaptığı sosyal medya paylaşımında pop yıldızı, Trump’ı beyaz üstünlüğü ve ırkçılığın ateşini körüklemekle suçladı.

Swift’in insanları oy vermeye teşvik etme gücü de ortada. Eylülde sanatçı Instagram üzerinden hayranlarını oy kullanmaya çağırdı ve Vote.org bunun ardından yaklaşık 35 bin kişinin kayıt yaptırdığını bildirdi.

Pop yıldızının bu kez mücadeleye atılıp atılmayacağı bilinmiyor. Ancak Beyaz Saray ciddiyetle Swift’in yanında yer alıyor. Beyaz Saray geçen hafta süperstarın sahte fotoğraflarının X’te yayılmasının ardından Kongre ve sosyal medya şirketlerini harekete geçmeye çağırdı. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz