1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Asayiş
  4. Buca’da saflar netleşiyor… Başkanlık koltuğu için yoğun mesai!

Buca’da saflar netleşiyor… Başkanlık koltuğu için yoğun mesai!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de mahalle delege seçimlerinin kıran kırana geçtiği Buca’da ilçe başkanlığı koltuğu için isimler netleşmeye başladı. Üç adayı gerçekleşmesi beklenen kongre sürecinde ismi öne çıkan aday adayları şu şekilde…

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de tamamlanan mahalle delege seçimleri sonrası gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

‘Değişim’ sloganları ile gerçekleştirilen kurultay sürecinde kritik bir role sahip olan delege seçimlerinde İzmir’in birçok noktasında tartışmalar yaşanırken, sürecini tamamlayan ilçeler arasında olan Buca’da yeni ilçe başkanını seçmek için sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

MEVCUT BAŞKAN DESTEK ALAMADI İlçe kongresine sayılı günler kala ilçede ‘Hacer Abla’ olarak bilinen mevcut ilçe başkanı Hacer Taş’ın aday olmamasına kesin gözüyle bakılıyor. Edinilen bilgilere göre örgütten ve belediye kanadından destek alamayan Taş yeni dönem için adaylık yarışına girmeyecek.

BELEDİYE KANADI ‘KAYA’ DİYOR Geçmiş dönem İl Yönetiminde görev alan ve geçmişte bir çok kademede görev yapan Çağdaş Kaya’nın ilçe kongresinde başkanlık yarışına girmesi bekleniyor. Belediye kanadının desteklediği iddia edilen Kaya’nın adaylığını yakın süreçte açıklayacağı kulislerde yerini alıyor.

SAĞLAM ADAYLIĞINI AÇIKLIYOR İlçede ismi geçen bir diğer aday adayı ise Hasan Sağlam. Ercan Tatı döneminde grup sözcülüğü görevini de yürütmüş olan Sağlam’ın bugün adaylığını açıklayacağı öğrenildi. Kulislerde ise Sağlam’ı geçmiş dönem belediye başkan aday adayı Suat Nezir ve Lokman Fazla’nın desteklediği iddia ediliyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘DUYAN’ HAMLESİ Üç adayın yarışması beklenen ilçede ise ismi geçen bir diğer aday adayı Hüseyin Duyan. Buca Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevinde bulunan Duyan’ın da ilçe başkanlığına sıcak baktığı iddia ediliyor. Kulislerde yer alan bilgiye göre Duyan’ı büyükşehir kanadının da desteklediği ifade ediliyor

GENEL MERKEZ EL ATABİLİR Kongre sürecinde tartışmaların beklendiği ilçede seçimlere kısa bir süre kala Genel Merkez tarafından ‘uzlaşı aday çıkarılsın’ talimatının gelebileceği de kulislerde yerin alıyor.

(Egedesonsöz)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz