1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Dünya
  4. Burası Teksas: ‘Black Lives Matter’ eylemcisini öldürmekten hükümlü asker affedildi

Burası Teksas: ‘Black Lives Matter’ eylemcisini öldürmekten hükümlü asker affedildi

Teksas valisi Greg Abbott, 2020’de Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Değerlidir) gösterileri sırasında bir kişiyi öldürmekten hüküm giyen eski askeri affetti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Mahkeme belgelerine göre eski asker Daniel Perry, olaydan önce yolladığı sosyal medya mesajlarında eylemcileri ‘bir grup maymuna’ benzetmiş ve “Dallas’a gidip serserileri vurabilirim” demiş. ‘Müslüman avlamak’ ve ‘zenci bir çocuğa ilgi duyarsa kızımı öldürürüm’ gibi paylaşımlar da yapan Perry, Cumhuriyetçi vali tarafından affedildi.

BBC’nin haberine göre vali Abbot, “Teksas en güçlü nefsi müdafaa yasalarından birine sahip ve bu bir jüri ya da ilerici bir bölge savcısı tarafından geçersiz kılınamaz” dedi. Vali, Teksas Af ve Şartlı Tahliye Kurulu’nun hem dava hem de Perry’nin kişisel geçmişini ‘yoğun bir şekilde araştırdığını’ belirtti.

Perry, Austin’de protesto sırasında Uber sürücülüğü yaparken aracıyla protestocuların olduğu sokağa dönmüştü. Protestoculardan Garret Forster araca tüfekle yaklaşmış ve Perry tarafından vurularak öldürülmüştü.

Görgü tanığı eylemciler aracında yolcu olmayan Perry’nin aracı üstlerine süreceğinden korktuklarını söylüyorlar. Perry’nin avukatlarıysa Foster’ın tüfeği kaldırdığını dolayısıyla eski askerin kendini savunduğunu iddia ediyorlardı.

Perry’nin savunmasına karşın jüri suçlu olduğuna karar vermiş ve eski asker 25 yıl hapis cezası almıştı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz