1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Büyükşehir Belediyesi memurları istekleri kabul edilmezse Cuma günü yine iş bırakacaklarını açıkladı

Büyükşehir Belediyesi memurları istekleri kabul edilmezse Cuma günü yine iş bırakacaklarını açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi kamu emekçilerinin TİS eylemleri sürüyor. Perşembe günü CHP Genel Merkezi'nde yapılacak görüşme hakkında bilgi veren Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş, eksik yatırılan sosyal denge tazminatları yatmazsa ve TİS masası kurulmazsa Cuma günü yeniden iş bırakacaklarını açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

 İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan tıkanma üzerine başlayan eylemler sürüyor.

Bugün  Kültürpark'ta yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi 4 Nolu Hol önünde toplanan memurlar, hizmet birimlerinin olduğu 1 Nolu Hol önüne yürüdü. Kamu emekçileri buradan da Kültürpark’In Dokuz Eylül kapısına yürüdü. Kamu emekçileri eylem boyunca Başkan Tugay’a sosyal denge tazminatı taleplerini kabul etmeye çağırdı. Kamu emekçileri eyleme iş kıyafetleri ile katıldı.


KELEŞ:  MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş basın açıklamasını gerçekleştirirken, “Tüm arkadaşlarımız üniformalarını giyerek burada size bir cevap verdi hep beraber. Günlerdir el konulan ekmeğimiz için, el konulan haklarımızı için mücadele ediyoruz. Gerçekten müthiş bir mücadele verdiniz. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Biliyorsunuz sözleşme görüşmesinde sosyal dengenin çekileceğini söylemelerinden sonra biz bunu kabul etmeyeceğimizi ifade ettik. Ve o akşam yapılacak olan belediye meclisinde sesimizi duyurmak için belediye meclisine gittik. Bu şehrin ve seçilmiş belediye meclis üyelerine, yapılan bu haksızlığı, hukuksuzluğu anlatmak istedik. Ancak karşımıza polisi diktiler. Polis zoruyla bizi oradan çıkarmaya çalıştılar. Ve bize desteğe gelen işçi arkadaşlarımızdan bir tanesini bugün işine son verildiğini duyuyoruz. Emekçilerin haklarını kullandığı için işlerine son vermesini kınıyoruz. Emekçilere haklarını kullandığı için ne kadar baskı yapsanız, soruşturma açsanız, desteğe gelenleri işten atsanız da zulmünüze baskınıza belediye emekçileri boyun eğmeyecek. Atılan işçi arkadaşlarımız geri alınana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

'SDT YATMAZSA İŞ BIRAKACAĞIZ'
4 Temmuz günü CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşecek olan görüşme hakkında da bilgi veren Başkan Keleş "Masada, öncelikle gasp edilen SDT’mizin geri kalanını yatırmalarını isteyeceğiz, sonra TİS masasını kurun diyeceğiz. Zaten TİS taslağımızı vermiştik, oturalım görüşmelerimizi devam ettirelim. Bunun dışında bir şey söylemeyeceğiz. Çözüm noktası İzmir. Bizim muhatabımız İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. Şimdiye kadar belediye emekçilerini yok saydınız, buna belediye emekçileri müsaade etmeyecek. Biz her zaman diyalog yollarını açık tuttuk. Eğer bu sorunu çözmezseniz emekçiler İzmir’in her alanını eylem alanı ilan etti, siz nerede olursanız bir de orada olacağız. Mücadelemizi görmezden gelirlerse buradan ilan ediyoruz cuma günü tüm gün iş bırakacağız" ifadelerini kullandı. 

(Ege'de Son Söz)


YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz