1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Büyükşehir memurları iş bıraktı

Büyükşehir memurları iş bıraktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasındaki sosyal denge tazminatını içeren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine memurlar iş bıraktı. Belediye memurlar tepkilerini dile getirmek için CHP İzmir İl Başkanlığı'na yürüyüş gerçekleştirdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

 İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan tıkanma üzerine başlayan eylemler sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurlar, sendikanın çağrısı ile bugün tam gün iş bıraktılar.

İş bırakan memurlar, fuar hollerinde yürüyüş gerçekleştirdiler. Memurlar, tepkilerini dile getirmek için CHP İzmir İl Başkanlığı önüne yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında memurlar CHP Gneel Başkanı Özgür Özel'e gönderme yaparak "küfe" taşıdı.

Parti binası önüne gelen memurlar "Hak. Hukuk, Adalet", "Direne direne kazanacağız", "Özel baksana, kaç kişiyiz saysana" sloganlarını attı. 

Memurlar içerisinde bulunan bir heyet ise parti yetkilileri ile görüşmek üzere içeri girdi.

CHP BİZE YÜZDE 0 ZAM DAYATIYOR
TÜM-BEL-SEN İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Cevdet Keleş yaptığı açıklamada "Bize 'Erdoğan tek adam' diyorlar, biz de diyoruz. Ama aynı şeyi kendileri yapıyor. 'Bu kadar zam veriyoruz' diyorlar. Bunu kabul etmeyiz. Bizimle oyun oynar gibi sayın Tugay, CHP’ye topu atıyor, CHP biz bu kadar uygun gördük diyor. CHP, her gün sokaklara, TV’lere çıkıp 'geçinemiyoruz, enflasyon, işsizlik var' diyor. Ancak bize iki yıl boyunca 0 zam dayatıyor. Kabul etmiyoruz. Özgür Bey dünkü açıklamasında Erdoğan’a yanıt olarak “küfeyi taşımaya razıyız’ demişti. Biz de buraya küfe ile geldik. Siz bu küfenin içindeki yumurtaları kırdınız. Emekçilerin hakkından elinizi çekin" dedi.

(EGEDESONSÖZ)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz