1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Büyükşehir memurları tekrar iş bıraktı: Randevu verilene kadar bekliyoruz, buradayız

Büyükşehir memurları tekrar iş bıraktı: Randevu verilene kadar bekliyoruz, buradayız

İzmir Büyükşehir Belediye memurlarının Sosyal Denge Tazminatı ve Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması sonucu memurlar eyleme devam ediyor. Memurlar bugün tekrar iş bıraktı. Binlerce memur Kültürpark No'lu Hol'den Cemil Tugay'ın makamının bulunduğu Egemenlik Evine yürüdü.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

EGELİ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye memurlarının Sosyal Denge Tazminatı ve Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması sonucu memurlar eyleme devam ediyor. Memurlar bugün tekrar iş bıraktı. Binlerce memur Kültürpark No'lu Hol'den Cemil Tugay'ın makamının bulunduğu Egemenlik Evine yürüdü. Binlerce memurun katıldığı eylemde Fevzi Paşa Bulvarı boydan boya kapatıldı. Emekçiler sloganlar atarak düdük çalarak Egemenlik Evine ulaştı. 

TÜM-BEL-SEN 1 No'lu Şube Başkanı Cevdet Keleş Genel Sekreter Barış Karcı ile görüştüklerini söyleyerek şu ifadeleri kaydetti: 

"Barış Karcı ve özel kalem müdürü ile görüştük. Tugay şimdi burada değil gelmesini bekliyoruz. 31 Temmuz tarihini tehdit olarak algıladığımızı söyledik. Diyalogdan yana olduk. TİS hukukundan uzak bir süreç yaşıyoruz, bu hukuka uymaya davet ediyoruz. Etkinlik ve eylemlerimizi devam edeceğiz. 16 Ocak’ta kazandığımız toplamının bölümü olarak bize 16 bin TL teklif ediyorlar, üzerine bir şey koymuş değiller. Enflasyon yok mu? İki yıl boyunca artış yok diyorlar. Belediye hizmetlerine iki yıl boyunca zam yapmayacak mısınız? Bu hayatın akışına aykırı. TÜİK halkı yoksullaştırıyor ancak siz TÜİK'İN rakamlarını bile kale almayan teklif ediyorsunuz. Söyledikleriniz ile yaptıklarınız uyuşmuyor. Eylemleriniz ile söylemleriniz bir olsun."

"SENDİKAL HAKLARIMIZI KULLANMAYALIM DİYE POLİS GETİRİYORLAR, SUÇ İŞLİYORSUNUZ"

"İki yıl boyunca enflasyonu yok sayıp ücret teklif etmek memuru enflasyona ezdirmektir" diyen Keleş, "Tugay'ın tehdidine bugün belediye emekçileri cevap vermiştir. İşte masa, buyurun masaya gelin sorunlarımızı masada çözelim demiştir. Biz sosyal denge tazminatımızın kesilmesinden sonra kurban bayramı bize zehir edilmiştir. Hak mücadelemiz artarak devam etmiştir. Belediye emekçileri alanlara çıkarak binlerce kişi ile haklarına sahip çıkmıştır. Seçim dönemlerinde hak hukuk adaletten bahsediliyor. Seçim bittikten sonra bunlar unutuluyor. Hakkında sahip çıkan belediye emekçilerine soruşturma düzenleniyor. Sizin demokrasi anlayışınız bu kadar mı? Sendikal haklarını kullanan emekçilere baskı yaparak mı demokrasiyi getireceksiniz? Sendikal haklarımızı kullanmayalım diye polisi çağırıyorlar. Polise biber gazı sıktırıp tartaklatıyorlar. Kendi iş yerlerimizde başımıza polis dikiliyorlar. Sendikal eylemi engellemek suçtur, suç işliyorsunuz. Dün çocuklarımızla beraber renkli bir eylem yaptık. SDT'lerimiz kesildiği için belediye emekçileri çocuklarını yaz okuluna götüremiyor, iş yerlerine yanında götürüyorlar. Bazı havuz medyası çocukları da bu işe alet ediyorlar diye başlıklar attı. Çocuklar da ailemizin bir bireyidir, onların hakkı için mücadele ediyoruz. Bunu böyle yazanlara yazıklar olsun" ifadelerini kullandı. 

"BİZLERE BASKI YAPAN HİÇ BİR BELEDİYE BAŞKANINA BOYUN EĞMEDİK, EĞMEYECEĞİZ"

Müzakereye açık olduğunu ifade eden Keleş, "Değerli dostlar biz mücadelemizi verirken müzakereyi açık tuttuk. Tugay bizimle masaya otur diyoruz. Şimdiye kadar taleplerimizin birçoğuna dönülmedi. Bu sendikaları yok saymaktır. Bu tutum aynı zamanda iş barışını bakmaktır. Bizimle gazeteye demeç vererek konuşmayın. Gelin masada oturalım masada konuşalım. Zannedersem İzmir Büyükşehir Belediye Yönetimi KESK’i ve KESK’e bağlı sendikaların mücadele tarihini okumamış. Bizlere baskı yapan, sürgün eden hiçbir belediye başkanına boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. Burası İsviçre değil, Türkiye. Burada hiper enflasyon var. Yaptığınız teklifi emekçiler kabul etmiyor. Eski sözleşmeyi dayatıyorsunuz. Bu öneriyi kabul etmeyeceğiz. Burada randevu verilene kadar bekliyoruz, buradayız" dedi. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz