1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Politika
  4. CHP’de kritik TİS zirvesi

CHP’de kritik TİS zirvesi

İzmir Büyükşehir’de örgütlü kamu emekçilerinin sendika temsilcileri ile bir araya gelen CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, sosyal denge tazminatı ile ilgili CHP Genel Merkezi’nin aldığı kararın uygulandığını ifade ederken sendika temsilcileri alınan yasal sınır kararının CHP’ye yakışmadığını dile getirdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Toplu iş sözleşmesi krizinin yaşandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurlar arasında örgütlü kamu sendikaları ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu bir görüşme gerçekleştirdi. 
Toplantıya Tüm Yerel-Sen, Tüm Bel-Sen, Birlik Yerel Sen ve Türk Yerel Hizmet-Sen yöneticileri katıldı. 

Görüşmede CHP’li Aslanoğlu, sosyal denge tazminatları ile ilgili genel merkez nezdinde alınan bir karar olduğunu, dolayısıyla çözümünde genel merkezden doğru yapılacak görüşmeler ile alınabileceğini ve asıl  çözümün iktidarın bu yasal sınırı kaldırarak olacağını ifade ettiği öğrenildi. Aslanoğlu, lendisinin de çözüm noktasında hem İzmir'de hem de genel merkez de aracı olacağını söylediği kaydedildi. 

SENDİKA TEMSİLCİLERİ: CHP’YE YAKIŞMIYOR
Sendika temsilcilerinin Aslanoğlu’na sorunun çözümünü başka yerlere havale etme tavrının doğru olmadığını, bayram öncesi emekçilere reva görülen bu tutumu kabul etmediklerini ifade ettiği öğrenildi. Sendikacıların toplantıda “ AKP'nin çıkarmış olduğu bu gerici ve anti demokratik sözde yasalara bel bağlamanın kendisini sosyal demokrat diye ifade eden belediye başkanlarına ve Cumhuriyet Halk Partisine yakışmıyor. Ayrıca alınan bu kararın geri alınmaması durumunda mücadelemiz hem İzmir'de hem Ankara'da genel merkezlerinde devam edecek.” ifadelerini kullandığı aktarıldı. 

ORTAK MÜCADELE VURGUSU
Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada ise “Buradan bir kez daha ifade etmek isteriz ki gasp edilen haklarımız geri verilinceye kadar mücadelemiz ve kararlılığımız artarak hem İzmir'de hem de Ankara'da genel merkez düzeyinde devam edecektir. Bayram sonrası da yapacağımız eylem etkinlik programını tüm sendikalarla birlikte karar alıp duyurusunu yapacağız” denildi.

(Ege'de Son Söz)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz