1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Politika
  4. CHP'den 'teğmenlere soruşturma' açıklaması: Bu yeminden FETÖ zihniyeti rahatsız olur

CHP'den 'teğmenlere soruşturma' açıklaması: Bu yeminden FETÖ zihniyeti rahatsız olur

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Kara Harp Okulu mezuniyetinde teğmenlerin kılıçlı yemin töreniyle ilgili inceleme başlatılması üzerine açıklama yaptı. Yücel, "3-5 trol hesap twit attı diye gencecik teğmenlere soruşturma açmak, milli şuurdan yoksunluktur, acizliktir" ifadelerini kullandı

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından toplanarak 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atan ve kılıçlarını kaldırarak yemin eden teğmenler hakkında inceleme başlatılmasıyla ilgili X hesabından açıklama yaptı. Yücel, "Teğmenlerin ettikleri yeminde yapılan vurgu; Mustafa Kemal Atatürk ve laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığıdır. Daha önce de kullanılmış yeminde Anayasaya ve yasalara aykırı bir kelime yoktur" ifadelerini kullandı. 

"Milli şuurdan yoksunluktur, acizliktir"

"Bu durumdan kim neden rahatsız olur?" diyen CHP Sözcüsü şöyle devam etti: "Bu durumdan Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk vb. gibi kumpas davalarıyla, dünya tarihinde emperyalizmi yenen tek düzenli ordu olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni sanık olarak yargılayan FETÖ zihniyeti rahatsız olur. Bu durumdan "Keşke Yunan galip gelseydi" diyen, Atatürk'e lanet okuyan zihniyet rahatsız olur. 3-5 trol hesap twit attı diye gencecik teğmenlere soruşturma açmak, milli şuurdan yoksunluktur, acizliktir…"

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ndeki yemin görüntülerine ilişkin bahse konu olayın her yönüyle incelendiğini, yapılacak tespitlere göre disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemlerin yapılacağını açıklamıştı. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz