1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Asayiş
  4. CHP Konak'ta yeni başkan İlgazi

CHP Konak'ta yeni başkan İlgazi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de ilçe kongre takvimi ikinci gününde bugün Konak ile devam etti. Mahalle delege sürecinde de uzlaşının hakim olduğu Konak’ta tek liste ile yapılan seçimde yeni ilçe başkanı Ozan Ali İlgazi oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de tamamlanan mahalle delege seçimleri sonrası gözler ilçe kongrelerine çevrilmişti.

‘Değişim’ sloganları ile gerçekleştirilen kurultay sürecinde kritik bir role sahip olan delege seçimlerinde İzmir’in birçok noktasında tartışmalar yaşanırken, dün Torbalı ve Balçova ile başlayan ilçe kongreleri takviminin ikinci gününde Konak’ta ise delegeler bugün yeni ilçe başkanını seçmek için sandık başına gitti. Gerçekleştirilen kongreye yeter imzayı toplayan tek isim olan Ozan Ali İlgazi seçimlere tek liste ile girdi.

Kongrenin yapılacağı salonda sadece İlgazi'nin afişleri bulunurken, afişlerde 'Konak için yeni güç' ve' gelenekten geleceğe inancımızla hep birlikte' sloganları yer aldı.

TEK LİSTELİ SEÇİM 418 delegenin bulunduğu Konak’ta 299 delege oy kullanıldı 263 geçerli oyun kullanıldığı seçimlerde 36 oy ise geçersiz sayıldı. İlgazi 250 oy alarak ilçe başkanı seçildi. İLGAZİ: HERKESİ KUCAKLAYACAĞIM Seçim sonrası açıklamalarda bulunan İlgazi, “Kazanını kaybedenini olmadığı seçimdi Kırgınlıklar olabilir işin gereği. Biz kırgınlıkları gidermek için geldik. Kardeşlerimizin yoldaşlarımızın yanına gideceğiz ve gönlünü alacağız. Kavgayı sokakta bu düzeni bize dayatanlarla yapacağız. Kardeşlik bilinci ile yola çıktık. Ben tüm herkese gidip onları kucaklayacağım” dedi.

İlçe yönetim kurulu ve il kongresi delegeleri şu isimlerden oluştu:

KONGREDE NELER YAŞANDI?

Gerçekleştirilen kongreye CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Rıfat Nalbantoğlu, Deniz Yücel, Tuncay Özkan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir geçmiş dönem milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır, Atila Sertel, Bedri Serter, CHP İzmir geçmiş dönem ve yeni dönem il başkan yardımcıları, çok sayıda siyasi parti temsilcisi katıldı.

DİVAN BAŞKANI BELLİ OLDU Divan başkanlığına ise CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel seçildi. Divana verilen önerge sonrası ise seçimlerin blok liste ile girilmesine karar verildi.

YÜCEL: BİZİM İÇİN BİR FIRSATTI Divan başkanlığına seçilmesinin ardından konuşmasını gerçekleştiren İzmir Milletvekili Deniz Yücel, “Kongreler Cumhuriyet Halk Partisi'nde her zaman düğün havasında geçer, kongreler CHP'de her zaman konuşarak, tartışarak, yenilendiğimiz ve güçlendiğimiz süreçler olmuştur. İşte bugün de Konak ilçe başkanımızı, ilçe yönetim kurulunu ve il kongresinde oy kullanacak il delegelerini seçmek için bir aradayız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, çok çalıştığımız, emek verdiğimiz, kazanma azmimizin ve motivasyonumuzun çok yüksek olduğu, ancak kazanamadığımız bir seçimden yeni çıktık. 14 Mayıs seçimlerine büyük anlamlar yüklendi. Bu seçim son seçim, bu seçim kader seçimi gibi… Her seçime böyle büyük anlamlar yüklenir. Çünkü her seçimde, ülkeyi yönetmesi için bir siyasi partiye ve onun kadrolarına 5 sene için yetki verirsiniz.  14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri ülkemizi AKP iktidarından kurtarmak için bir fırsattı. Eşitliği, özgürlüğü, adaleti, hukukun üstünlüğünü ve ekonomik refahı egemen kılmak için bir fırsattı. Bir kişinin her şeye karar verdiği tek adam yönetimine son verip, çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazı yasama, yürütme ve yargının birbirinden bağımsız olduğu ve demokrasinin denge ve denetim mekanizmalarının işler hale geldiği güçlendirilmiş parlamenter sistemi hayata geçirmemiz için bir fırsattı.  Ama olmadı…. Evet eşitsiz, adaletsiz, devletin tüm imkanlarının, her türlü kara propagandanın kullanıldığı, montaj videoların, iftiraların belirleyici olduğu bir seçim yaşadık.  Genel başkanımız ve cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Millet İttifakı liderlerini, milletvekili adaylarımızı terörle ve terör örgütleriyle yan yana göstermek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. montaj videolar yaptılar. Terör örgütünün yayın organlarına açıklamalar yaptırdılar…. Ama ekonominin bu kadar rayından çıktığı, hayat pahalılığının bu kadar arttığı bir süreçte böyle kritik bir seçimi kazanamadıysak, özeleştirimizi de vermeliyiz. “Biz bu devleti, bu cumhuriyeti kuran partiyiz. Terörle ilgili iftiralar bizim üzerimize yapışmaz” dedik ve bu iftiraları, bu kara propagandayı hafife aldık.

2+2 4 ETMİYOR Sözlerine seçimin kaybedilme nedenleri ile devam eden Yücel, “Elbette seçimi kazanamamıza etki eden başka faktörler de var.  Başta İYİ Parti olmak üzere belli kesimlerin genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını tartıştırması… İYİ Parti Lideri sayın Meral Akşener'in çok kırıcı ve ağır sözlerle masadan kalkması… İYİ Parti dışındaki ittifak partilerinin CHP listelerinden seçime girmesi, CHP tabanında bir rahatsızlık yarattığı gibi muhafazakar gelenekten gelen ittifak partilerinin tabanının CHP listelerine oy vermemelerine neden oldu.  Ve bu yaşananlar şunu gösterdi: siyasette 2 + 2 dört etmiyor.  O halde ne yapmalıyız? Her şeyden önce önümüzde kritik bir yerel seçim var. Yerel seçimlerde mutlaka başarılı olmak zorundayız. Bakın; 14 Mayıs seçimlerinden 1 hafta önce mazot 19 liraydı, bugün 37 lira 14 Mayıs seçimlerinden 1 hafta önce dolar 19,5 liraydı bugün 27 lira.  2 sene önce 4 kişilik orta halli bir ailenin bir aylık mutfak masrafı 2.500 – 3.000 lira civarındaydı. Bugün 15 bin lira. Şu konuda kimsenin tereddüttü yok. Bu ülke, bu millet daha iyi bir yönetimi hak ediyor. Evet ekonomi kötü, evet mutfakta yangın var. Evet tencere kaynamıyor. Ama şunu da unutmayacağız ve herkese üzerinde basa basa anlatacağız! Cumhuriyet halk partisi, Türkiye cumhuriyeti devletini kuran partidir. Cumhuriyet Halk Partisi geçmişte olduğu gibi bugün de, özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, bayrağımızın, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. O yüzden vatan, millet, bayrak edebiyatıyla insanların milli duygularını ve inançlarını kullanarak her türlü yolsuzluğu yapan AKP iktidarına ve çakma milliyetçi küçük ortaklarına izin vermeyeceğiz.  Biz köklerimizi Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyetlerinden alıyoruz.  Bu mücadele halkın iktidarını kurana kadar devam edecek.  Yerel seçimlerde başarılı olup bu halk düşmanı iktidara son vermek için genel seçimlere hazırlanacağız. Bugün burada görev sürelerini tamamlayan ilçe başkanımız Akın Küçükoğulları’na ilçe yönetim kurulu üyelerimize emeklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kongrede aday olacak tüm yol arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

ASLANOĞLU: VERİLECEK EN GÜZEL YANIT... Sözlerine seçim sonrası yaşanan süreçle başlayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "28  Mayıs seçiminden hemen sonra yalakaları Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanları üzerinden belediyelerimizde toplumda hem Cumhuriyet Halk Partisi'ne hem muhalefette olan tüm partilere her gün yeni zorluk çıkarmaya başladılar. Yıldırmaya çalışıyorlar. Sizlerin sayesinde Cumhuriyet Halk Partisi'ni yıldıramayacaklar. Bugün buradan yüksek sesle bağıracağımız şey Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır. Kaos planlarına, Cumhuriyet Halk Partili belediyelere yapılmaya çalışılan algı oyunları da verilecek en iyi çaba bu kongrelerdeki birlik beraberliğidir. Bunu hepimizin çok iyi anlaması gerekiyor. Partimize, genel başkanımıza, parti içi demokrasimize gece gündüz çalışan belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, bu kongrelerimize sahip çıkacağız. Birbirimize sahip çıkacağız. Bu kongrelerden ayrışma, kavga, bölünme bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacağız. Kimse bizim birbirimize düşmemesi beklemesi. Cumhuriyet Halk Partisi bir aradadır, dimdik ayaktadır! Partimize sahip çıkıyoruz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye sömürülenlerin, umut ışığı arayanların altında toplandığı bir demokrasi şemsiyesidir. Toplum bize umut olarak bakıyor. Kurtuluşu olarak bakıyor. Onlar böyle bakarken kendi aramızda ayrışmamız söz konusu bile olamaz. Kim makam, koltuk veya farklı bir gerekçeyle partimizi tartışmaya, üyelerimize kongrelerimizi hiçe sayan fırsatçılığa kalkışırsa karşısında partimizin neferlerini bulacaktır. Bizim derdimiz bu kongrelerden sadece ilçe başkanı, delegeler, yöneticiler çıkarmak değil. Bizim derdimiz bu ülkenin yarınlarını garanti altına alacak toplumu AKP belasından kurtaracak kadroları ve fikirler çıkarmaktır. Bu kongrelerimiz sadece partimiz için değil kentimiz ve ülkemiz içinde umut ışığıdır.  9 Eylül'de partimizin 100’ncü yılını kutlayacağız. Birileri de uzun zamandır sözüm ona partimize ayar vermeye çalışıyor. Sizlerin huzurunda bir kez daha ifade etmek isterim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin geleceğine değişimin nasıl olacağına sadece ve sadece Cumhuriyet Halk Partisi delegeleri, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri karar verir. Partimize, genel başkanımıza hakaret eden, yandaş kanallar, bizim adımıza karar veremez. Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir kahvaltı yaşansa da bir koltuk kapsam veya işi gücü dedikodu olanlara hiçbir iş yapmayıp iş yapanları eleştirenler bizim adımıza karar veremez. Bu partinin geleceğine, bu partinin öz evlatları karar verir.  Cumhuriyet Halk Partisi'nin geleceğine sizler karar vereceksiniz. Hepiniz, memleketi, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı tarafından getirildiği işler açısı, halini hepiniz biliyorsunuz...” diye konuştu.

UTANMADAN BELEDİYELERİMİZİ SUÇLUYORLAR AK Parti’nin hak aramaya çalışan insanları susturmaya çalıştığını dile getiren Aslanoğlu, “Hakkını arayanın hemen terörist ilan edildiğini görüyorsunuz, biliyorsunuz saray rejiminin fakirliği kabullenilmiş haline getirmeye çalıştığını biliyorum. Yandaşlarının zengin olmasını devam ettirmek için bunu sürdürmek istediklerini biliyorsunuz. Memlekette ekmek, peynir, yağ fiyatları almış başını gitmiş. Emekli maaşlarıyla, emeklilerimiz neredeyse Afrika'nın düşmüş olduğu durumda. Ülkeye ne zaman para ihtiyacı olsa dönüp memura, ücretliye, asgari ücretliye sırtına binmeye çalışıyor. Böylesine bir pişkinlikle umuda atıp çiğnenirken utanmadan sebep oldukları faiz zamlarını ekonomik her seferinde Cumhuriyet Halk Partisi'ni, Cumhuriyet Halk Partisi'ni belediyelerimizi suçlayabiliyorlar. Vergilere yüzde iki yüzden fazla zam yapılmış. Enflasyon gerçekten yüzde yüz elli bulmuş durumda. Bunlar da dönmüş toplu taşımaya neden zam yapıyorsunuz diyorlar. Bizim belediyelerimiz bu hayat pahalılığına hizmete devam edebilmek için ulaşıma, suyla, mecburen zam yapmak zorunda kalır. Bizim vapurlarımız su mu yakıyor? Elektrikte herhangi bir şekilde belediyelerimize sağlanan herhangi bir avantaj var mı? Bizim belediyelerimizin kullandığı akaryakıttan ÖTV'yi kaldırın hemen toplu ulaşıma nasıl yansıdığını hep birlikte görelim. Tabii ki bizler nerelerin eksik yaptığımızı buralarda anlatacağız. Öz eleştirilerde bulunacağımız daha iyi politikalar üreteceğimiz yer partinin kongreleridir, danışma kurullarıdır. Gazeteler, internet siteleri, sosyal medya veya televizyonlar değildir. Burada herkes bugün kürsüde, partinin politikalarının ne olması gerektiğini, nelerin değişmesi gerektiğini, bu güçler çok rahatça aktarabilir” dedi.

ÖZKAN:  BÜYÜK HEDEFE ULAŞACAĞIZ Söz alan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise, “Hep beraber büyük bir mücadele verdik, 25 milyon oy aldık. Mücadele bu salondaki herkesin damarların ateşin adıdır. Ben önümüzdeki dönem mücadelemizi zaferle taçlandıracağımıza kendim kadar eminim. Eksiklerimiz vardır, onlar da her aşamada her yerde konuşur dertleşiriz. Eksikleri tamamlamak aşkın gereğidir. Büyük bir aşkın neferleriyiz. Eksiği tamamlayarak bu yolculukta büyük hedeflere ulaşacağız. AK Parti ülkeyi eylemsizlik sarmalına sürüklemek istiyor. Biz bunları aşacak birikime sahibiz. Biz ilk kez 25 milyon insanın oyunu olarak büyük bir ilerleme kaydettik. Zafere bir adım daha yaklaştık. Şimdi her birimizin görevi, nerede bulunduğumuz önemli olmamalı. Can kan vererek bu yolculuğu tamamlamalıyız. Konak’taki bu seçimin hayırlara vesile olmasını diliyorum. 25 milyon olarak direnip önümüzdeki seçimi kazanacağız” diye konuştu.

İLGAZİ: SİZLERİN YOLDAŞLIĞINA GÜVENEREK… Kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren ilçe başkan adayı Ozan Ali İlgazi, “6 Ağustos 2023 benim için önemli bir gün. Bugün koça çınarda gururla taşıyacağım görev için karşınıza geldim. Bir o kadar heyecanlı ve mutluyum. Hepimizin bu koca çınarda hatırası var. CHP Konak delegasyonu ne olursa olsun bir be beraber. Yeniden başlıyoruz. Benim bu partide bir hikayem var. 199 yılında üniversite öğrencisiydim. Parti baraj altında kaldığında CHP tartışılır noktaya geldi. 24 yıllık üyeliğimde gençlik kolu başkanlığı, ilçe başkan yardımcılığı, ilçe il delegeliği üyeliği ve meclis üyeliği görevini yürüttüm. Tam 6 genel seçim 4 yerel seçim 3 referandum da aktif görev aldım.  1999 yılında üye olduğumda yaşanan tartışmaları yine bugün yaşıyoruz. Elbette tartışılacak, sorgulanacak süre. Ancak bu gemi yine bir limana yanaşacak. Biz birlikte başaracağız. El ele verip sokakta örgütleneceğiz.  Sizlerin yoldaşlığına güvenerek ada yoldum Sizler bu güne kadar faşizme  direnmiş yoldaşlarımızsınız. CHP örgütü olrak sizden ricam ayağa kalkın!” dedi.

(Egedesonsöz)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz