1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Yerel Yönetimler
  4. CHP Lideri Özgür Özel Anneler Günü’nde Zübeyde Hanım’ın Anıt’ını ziyaret etti

CHP Lideri Özgür Özel Anneler Günü’nde Zübeyde Hanım’ın Anıt’ını ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anneler Günü dolayısıyla İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'nı ziyaret etti

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anneler Günü dolayısıyla İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'nı ziyaret etti. Anıt mezara sırasıyla Özgür Özel, CHP heyeti ve ilçe belediye başkanları karanfil bırakıp dua etti. CHP Lideri Özel’e İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, ilçe belediye başkanları ve kadın kolları başkanları da eşlik etti.

Zübeyde anne olmasaydı bu topraklar Türkiye Cumhuriyeti toprağı olmazdı

Törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel “Arkamızdaki toprak, bu dünyanın görmüş olduğu, bu ülkenin yetiştirmiş olduğu en büyük devrimciyi dünyaya getirmiş, onu yetiştirmiş ve bize kazandırmıştır. Eğer Zübeyde anne olmasaydı, bugün burada makam mevki sahiplerinin hiçbirisi bu görevlerde olmazdı. Zübeyde anne olmasaydı bu topraklar Türkiye Cumhuriyeti toprağı olmazdı. Burada bağımsız, çağdaş bir Cumhuriyet hüküm sürüyor olmazdı. Mustafa Kemal Atatürk 101 yıl önce şu konuşmayı yaptı; ‘Burada yatan annem eziyetin, zorlamanın bütün milleti felaket uçurumuna götüren bir keyfi idarenin kurbanı olmuştur. Annemin kaybından şüphesiz çok üzüntülüyüm. Fakat bu üzüntümü gideren ve beni avutan bir konu vardır ki; o da anamız vatanı yok olmaya götüren idarenin artık bir daha geri gelmemek üzere yokluk mezarına gömülmüş olduğunu görmektir. Annem bu toprağın altında fakat milli hakimiyet sonsuza dek devam edecektir. Beni teselli eden en büyük kuvvet budur.’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk annesinin kaybından ülkenin keyfi idaresini sorumlu tutmakta haklıdır. Annesi o keyfi idarenin iyi yönetememesi sebebiyle sağlığından olmuş, tedavi olamamış ve hastalığa yenik düşmüştür” dedi.

"Tüm annelerimiz bir kahraman"

Kadınların ve annelerin birer kahraman olduğunu ifade eden Tugay, “Biliyoruz ki bu ülke annelerimizin vicdanları huzur bulduğu zaman, onlar evlatları için geleceğe güvenle baktığı zaman gerçekten aydınlığa erişmiş olacaktır" diyerek tüm annelerin anneler gününü kutladığını ekledi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz