1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. CHP’nin gölge Savunma Bakanı Bağcıoğlu’ndan İzmir Limanı’ndaki ABD gemisine tepki: Ortadoğu’daki şiddet sarmalının nedenlerinden biri

CHP’nin gölge Savunma Bakanı Bağcıoğlu’ndan İzmir Limanı’ndaki ABD gemisine tepki: Ortadoğu’daki şiddet sarmalının nedenlerinden biri

İsrail’i korumakla görevli ABD’nin en büyük savaş ve taaruz gemilerinden USS Wasp (LHD 1) gemisinin İzmir Limanı’na gelmesine izin verilmesine CHP’nin gölge Savunma Bakanı ve Genel Başkan Yardımcısı emekli Tümgeneral Yankı Bağcıoğlu tepki gösterdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

İsrail’i korumakla görevli ABD’nin en büyük savaş ve taaruz gemilerinden USS Wasp (LHD 1) gemisinin İzmir Limanı’na gelmesine izin verilmesine CHP’nin gölge Savunma Bakanı ve Genel Başkan Yardımcısı emekli Tümgeneral Yankı Bağcıoğlu tepki gösterdi. Bağcıoğlu sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Normal şartlarda çok olağan bir faaliyet olan USS WASP’ın İzmir Liman ziyareti, iktidarın iç politaka odaklı, tutarsız, temelsiz ve öngörüsüz dış politikasın adeta turnusol kağıdı olmuştur. ABD gemilerinin Ortadoğu’daki şiddet sarmalının nedenlerinden biri olduğunu açıklayıp, liman ziyaretine izin vreilmesi bu tutarsızlığın örneğidir” ifadelerini kullandı.

SÖYLEM İLE EYLEM ARASIDAKİ UÇURUM

Bağcıoğlu şu ifadelere de yer verdi: “Akdeniz’de diğer devletlerle ikili deniz eğitimleri uzun süredir yapılmakta, varlık göstermemize katkı sağlamaktadır. Ancak, ABD gemilerinin bölgedeki varlığı iktidar tarafından üst perdeden eleştirilip, müteakiben aynı gemilerle ikili eğitim yapmak tutarsız bir dış siyaset örneğidir. Söylem ile eylem arasında büyük uçurum mevcuttur. Ayrıca TCG Anadolu ile iniş/kalkış eğitimi yapan Osprey hava vasıtaları ile aynı sınıf hava araçları Suriye’de YPG-PKK’lı teröristlere aylar önce hava hücüm harekatı eğitimi verilmiştir. 

İSRAİL’E DESTEK İÇİN GELDİĞİNİ İKTİDAR SÖYLEDİ
Bağcıoğlu, “İsrail’e destek için geldiği bizzat iktidar partisi yetkilileri tarafından iddia edilen bir savaş gemisini İzmir Limanı’na demirletmek, iktidarın içinde bulunduğu çelişkinin boyutunu da gözler önüne seriyor. Söylem ile eylem birliği ciddi bir devletin uygulamaları açısından zorunludur. Sön söz de FETÖ artıkları ile Atatürk düşmanlarına; şerefli teğmenlere iftira atmaktan fırsat bulursanız, bu konuda yorumlarınızı bekliyoruz” şeklindeki görüşlerini de paylaştı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz