1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Asayiş
  4. Çiğli'de olaylı kongre

Çiğli'de olaylı kongre

CHP Çiğli kongresinde iki başkan adayının Erkan Akar'a destek verme kararı sonrası oluşturulan yönetim kurulu ve il delegesi listesine delegelerden tepki geldi. Partililer "Bu nasıl birleşme? Böyle liste mi olur? Şirin Akgül bizi zaten ortada p.ç gibi bıraktı” dedi. Bazı CHP'liler ise boykot çağrısında bulundu. Olayda ayrıca bir delegenin seçim sandığını fırlattığı anlar ortaya çıktı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

 CHP Çiğli Olağan İlçe Kongresi'ne saatler kala adaylar birleşmiş, Şirin Akgül ve Hüseyin Çetin ilçe başkanlığında Erkan Akar’a destek vereceklerini açıklamıştı.

-CHP ÇİĞLİ'DE ERKAN AKAR DÖNEMİ

Ancak birleşme sonrası oluşturulan yeni liste bazı mahalle delegelerinin tepkisini neden oldu.  İlçe yönetim kurulu ve il delege adayları listesinde ismini göremeyen bazı partililer buna karşı çıktı.

Oy kullanma işlemini beklerken salondan çıkan Erkan Akar’a bazı delegeler tarafından tepki geldi. “Bu nasıl birleşme? Böyle liste mi olur? Şirin Akgül bizi zaten ortada piç gibi bıraktı” dedi.

Ardından salondan listede yer alan Niyazi ve Hasan Aslan isimleri için delegeler “30 yıldır aynı isimler. Aile şirketi listesi” diyerek sesler yükseldi.

SANDIK ATILDI, SEÇİM İÇİN İPTAL SEBEBİ! Seçimin sorumluluğunun ilçe Başkanı Mert Özcan’da olduğunu ifade eden delegelere cevap veren ve seçimde adaylığını koymayan mevcut ilçe başkanı Mert Özcan, “Birleşe birleşe kazanacağız sloganının anlamı bu değildir. Eş, dost, akraba yazılarak liste yapılmaz. Bu seçim kurulunun yönettiği seçimdir. İlçe başkanıyım tamam ama ilçe başkanı divana kadar seçimi yönetir. Burada olaylar olmuş sandık atılmış, kavgalar olmuş videolar var. Bu bile seçim iptali sebebi” dedi.

Ayrıca delegeler seçimin iptal edilmesi için sandık kuruluna dilekçe yazdığı öğrenildi.

Salondaki tepkiler dolayısıyla çevik kuvvet sandıkların önünde barikat kurdu.

SABAH BAŞKA, ŞİMDİ BAŞKA LİSTE Bazı CHP'liler ise oy kullanmama çağrısında bulundu. Kürsüye çıkan bazı delegeler "Sözde protokol sözleşmesi yapıldı. 3 aday vardı ama tek başına liste yapılmış. Diğer 2 aday diskalifiye etmişler. Etrafından hiç kimseyi bırakmamışlar. Kusura bakmasınlar protesto ediyoruz. Hiçbir arkadaşımızı oy vermemeye çağırıyorum. CHP’de her arkadaşın onuru, gururu vardır. Bu böyle olmamalıydı. Hepinizden rica ediyorum. Oy kullanmayın. Sabah başka liste burada başka liste. Bu ne biçim birleşme? CHP bu yönetimle, bu kafa yapısıyla iktidar olamaz.  Amca-yeğen iyi tezgahtarlar, emek hırsızları. Yarın seçime gideceğiz, bizden oy istemeyecekler mi?” sözlerini tepkilerini gösterdiler.

(Egedesonsöz)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz