1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Türkiye
  4. Çin otomobilleri, AB’nin gümrük tarifelerini Türkiye’den aşmayı planlıyor

Çin otomobilleri, AB’nin gümrük tarifelerini Türkiye’den aşmayı planlıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) sonra Avrupa Birliği’nin (AB) de Çin’den ithal edilen elektrikli otomobillere yönelik gümrük tarifelerini artırması bekleniyor. Bu yüzden Çinli otomobil üreticileri, Türkiye’de üretim yapmayı düşünüyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

14 Mayıs’ta ABD, Çin’den ithal edilen elektrikli araçlara uygulanan gümrük vergisini yüzde 25’ten yüzde 100’e çıkaracağını duyurmuştu. AB de yerel elektrikli otomobil üreticilerini korumak için benzer bir hamle yapmayı düşünüyor.

Electrive’ın haberine göre Çinli BYD ve Chery’nin Türkiye’de üretim tesisi açmak ve Avrupa’daki satışlarını artırmak için Türkiye’yle üst düzey görüşmelerde bulunduğu bildirildi.

Çinli otomobil üreticileri, Türkiye’nin gümrük birliği anlaşması nedeniyle Avrupa’ya otomobil ihracı için en uygun seçenek olduğunu düşünüyorlar.

2023’te Türkiye’de en fazla ihracat yapılan sektör 35,7 milyar dolarla araç ve yedek parça olmuştu. BYD için Türkiye’de açılacak elektrikli otomobil fabrikası, Avrupa’da satışa yönelik ikinci üretim tesisi olabilir. Şirket aralıkta Macaristan’da bir araç fabrikası inşa edeceğini duyurmuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz