1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Egeli Gazete 5 yaşında: Yaşasın kamu çıkarlarını esas alan gazetecilik

Egeli Gazete 5 yaşında: Yaşasın kamu çıkarlarını esas alan gazetecilik

Bugün Türkiye Cumhuriyetinin varoluşunun garantisi olan Kurtuluş Savaşımızın zaferle taçlandığı ve İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıldönümü. Öncelikle hepimize kutlu olsun.  Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bu ülkeyi vatan yapanlara ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz. Ancak son 9 Eylül’e kadar bu ülkeyi koruyacağımıza ve Atatürk’ün bize hedef gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaştırmak için çalışacağımıza söz verebiliriz.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Bugün Türkiye Cumhuriyetinin varoluşunun garantisi olan Kurtuluş Savaşımızın zaferle taçlandığı ve İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıldönümü. Öncelikle hepimize kutlu olsun. 
Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bu ülkeyi vatan yapanlara ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz. Ancak son 9 Eylül’e kadar bu ülkeyi koruyacağımıza ve Atatürk’ün bize hedef gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaştırmak için çalışacağımıza söz verebiliriz.
Bugünün bizim için bir anlamı daha var. 9 Eylül, Egeli Gazete olarak bizim de 5’inci kuruluş yıldönümümüz. Deprem, pandemi, ekonomik kriz gibi çok sayıda devasa olumsuzlukla geçen 1800 gün. Ama hepsini çok çalışarak, yılgınlığa kapılmadan hep birlikte atlattık.


Beş yıldızlı alanlarda, kokteyllerle cafcaflı kutlamalar bize uygun değil. Zaten buna ayıracak bir bütçemiz de yok. Biz tüm kaynaklarımızı son kuruşuna kadar daha iyi habercilik için ayırıyoruz. Başka kurumların kaynaklarıyla beleş kutlamaları da uygun bulmuyoruz.
Gösteriş konusunda iddialı değiliz. Ama söz konusu gazetecilikse, söz konusu haberse sonuna kadar iddialıyız. 
Size en sıcak haberleri en hızlı şekilde ulaştırma konusunda iddialıyız. Özel habercilik konusunda iddialıyız.
Ama en önemlisi de kamu çıkarlarının korunmasını birinci önceliğine alan gazetecilik konusunda iddialıyız.
Biz sadece size gerçeklerin sözünü verebiliriz.
“İzmir’in siyasetini, belediye başkalarını, milletvekillerini biz belirleriz” diyen gazetecilerden değiliz. Bizim siyasetçilerle aramızdaki ilişki haber kaynağı gazeteci ilişkisi çizgisini asla aşmaz.
Hangi siyasetçi, genel ya da yerel yönetici, kamu çıkarlarına aykırı bir iş yaparsa bunu kamuoyuna duyurmak boynumuzun borcudur. 
Dün yaptık, bugün yapıyoruz, yarın da yapacağız…
Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş değerleri ve gazeteciliğin evrensel kuralları dışında bir bağlılığımız yok.
Bu ilkelerle 5 yıldır yaptığımız yayınlara gösterdiğiniz ilgiye yürekten teşekkür ediyoruz.
Gazetecilikte akademik eğitimi olan tecrübeli kadromuzla gerçeklerin peşinde koşmaya devam edeceğiz.

EGELİ GAZETE AİLESİ

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz