1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Türkiye
  4. Erdoğan açıkladı: İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümü nedeniyle Türkiye’de 1 günlük "Milli Yas" ilan edildi

Erdoğan açıkladı: İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümü nedeniyle Türkiye’de 1 günlük "Milli Yas" ilan edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi için bir günlük “Milli Yas” ilan edildiğini açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi için bir günlük "Milli Yas” ilan edildiğini açıkladı.

Erdoğan, “İran’a karşı uygulanan tek taraflı yaptırımlara katılmayarak komşuluk hukukun gereğini yerine getirdik. İbrahim Reisi’yi en son 24 Ocak’ta Ankara’da ağırlamış imzaladığımız 10 yeni anlaşma ile ilişkilerimizi ileriye taşımıştık. Bugüne kadar en sıkıntılı zamanlarda İranlı kardeşlerine samimi destek vermiş bu konuda tavizsiz bir duruş sergilemiştir. Helikopter kazasından sonra İran makamlarıyla temasa geçerek arama kurtarma çalışmalarına katkı vermek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bundan sonra da aynı hassasiyetle hareket edeceğiz. Kabine toplantımızda İran halkının yaşadığı derin acıyı paylaşmak üzere ülkemizde bir günlük 'Milli Yas' ilan edilmesini kararlaştırdık. İranlı kardeşlerimizin tekrar başı sağ olsun diyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz