1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Politika
  4. Erdoğan'dan HÜDA PAR'a yanıt: Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile ilgili bir sıkıntı yok

Erdoğan'dan HÜDA PAR'a yanıt: Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile ilgili bir sıkıntı yok

Erdoğan'dan HÜDA PAR'a anayasa yanıtı geldi. Erdoğan, “Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Özellikle Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı böyle bir derdi yoktur." dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, HÜDA Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Biz, Anayasa’nın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. 4'üncü madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır" açıklaması sonrası başlayan tartışmalara değindi. Erdoğan, "Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Özellikle Cumhur ittifakının böyle bir sıkıntısı böyle bir derdi yoktur." diye konuştu. 

Erdoğan şu ifadelere ye verdi:

-Siviller eliyle yapılmış, tamamen sivil iradenin ürünü bir Anayasa 15 Temmuz gecesi göğsünü tanklara siper eden kahraman milletimize karşı borcumuzdur.

-Biz mümkün olan en geniş toplumsal mutabakatla yeni anayasa sürecini yönetmek ve başarıyla neticelendirmek arzusundayız. 

-Milletimizi darbe anayasasından kurtarmak, Türkiye'nin önünü açmak istiyoruz. Siyaset kurumunun da yapıcı ve mutedil yaklaşması gerektiğine inanıyoruz.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz