1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Türkiye
  4. Erzurum ve Gümüşhane'de sel

Erzurum ve Gümüşhane'de sel

Kentte akşam saatlerinde başlayan sağanak, şiddetini artırdı. Yağışla birlikte bazı yollarda ve caddelerde su birikintileri oluştu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Kentte akşam saatlerinde başlayan sağanak, şiddetini artırdı. Yağışla birlikte bazı yollarda ve caddelerde su birikintileri oluştu.

Yağış nedeniyle bazı iş yerleri ile evlerin bodrum katlarını su bastı. Caddelerde oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı.

YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Araçlar güçlükle ilerlerken bazı araçlar ise arızalanarak yolda kaldı. Palandöken ilçesinde de sağanak nedeniyle çökme tehlikesi bulunan İbrahim Polat Caddesi'ndeki yol trafiğe kapatıldı.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri yağışların etkili olduğu bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

AFAD Başkanı Okay Memiş: Türkiye'nin bütün derelerini ıslah etmeye başladık


KRİZ MERKEZİ TOPLANDI

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında ilde yaşanan olumsuz hava şartları sebebiyle meydana gelen sel afetinin sonuçlarını değerlendirmek üzere AFAD Kriz Merkezi’nde bir toplantı gerçekleştirildi. Daire müdürlerinin de katıldığı toplantıda, doğal afetten etkilenen vatandaşlara yönelik yapılacak işlemler ve olası sel felaketine karşı alınacak önlemler konuşuldu.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de etkili olan sağanak nedeniyle kentin birçok noktasında sel, su baskınları ve taşkınlar meydana geldi, cadde ve yollar göle döndü. Erzincan-Gümüşhane karayolunda sel suları nedeniyle sürücüler trafikte zor anlar yaşadı.

Kentte akşam saatlerinde etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, bazı ev ile iş yerlerini su bastı. Yağış sonrası yüksek rakımlı köylerde taşkın ve heyelanlar meydana geldi. Gök gürültülü yağan ve etkisini artırarak sürdüren sağanak nedeniylme araç sürücüleri göle dönen yolda zor anlar yaşadı; trafikte aksamalar meydana geldi. Yağış nedeniyle merkeze bağlı Pirahmet ve Tekke köylerinde taşkınlar yaşanırken, Erzincan-Gümüşhane karayolunun Pirahmet geçişinde ise sel suları nedeniyle trafik durdu. Belediye ve karayolları ekipleri iş makineleriyle temizlik çalışması başlattı.

SİVAS

Sivas'ın Divriği ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

İlçede, akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış etkili oldu. Yağış ile birlikte ilçeden geçen Arhusu Deresi taştı. Taşan dereden akan sel suları, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşturdu. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Suların çekilmesiyle birlikte ilçede, belediye ekipleri temizlik çalışması başlattı.

VAN

Van'ın Özalp ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle yollar su altında kaldı, bazı evleri su bastı. İlçede akşam saatlerinde bastıran şiddetli sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

Özalp ilçesine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Boyaldı Mahallesi'nde yaşanan taşkın nedeniyle yollar ve bazı evler su altında kaldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, meydana gelen su birikintilerini tahliye etmek için çalışma başlattı.

Taşkın nedeniyle trafikte aksamaların yaşandığı Özalp kara yolunda temizlik çalışmaları sürüyor.

Yetkililer, sağanağın yer yer etkisini sürdürdüğü bölgede, sel ve taşkınlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz