Eşrefpaşa Hastanesi kurtuldu: O ihaleye sonunda teklif geldi

Her gün 1500 dar gelirli hastanın şifa bulduğu Eşrefpaşa Hastanesinin 30 Ekim 2020’deki depremde zarar gören bölümleri yıkılmıştı. Bu bölümler için 6 Mayıs’ta yapılan ihaleye şaşırtıcı şekilde giren olmadı. Sağlık Bakanlığı’ndan inşaata başlamak için Ağustos 2024’e kadar izin alındığı ve bu tarihe kadar yeni bir ihale süreci başlatmanın mümkün olamayacağı, hatta hastanenin kapanmasının bile günde geleceği iddia edilmişti. Egeli Gazete’nin gündeme getirdiği olaya İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın el koymasından sonra kısa sürede yeni ihale yapıldı ve kez katılımın ve teklifin olduğu öğrenildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

UMUT TOKTAŞ/EGELİ GAZETE-İzmir’de 116 yıldır dar gelirlilere hizmet veren Eşrefpaşa Hastanesi bir süredir ihale süreciyle gündemdeydi. Türkiye’nin tek belediye hastanesi olan İzmir Büyükşehir Belediyesine ait Eşrefpaşa Hastanesi’nin 30 Ekim 2020’deki deprem sonrası zarar gören ve yıkılan bölümleri için 6 Mayıs’ta yapılan ihaleye hiçbir firmanın katılmaması şok etkisi yaratmıştı. Sağlık Bakanlığının Ağustos sonuna kadar inşaata başlama izni verdiği için gerekli kriterleri sağlayamama riski doğacağından hastanenin kapanma riskiyle karşıya kalacağı bile iddia edildi. Egeli Gazete’nin gündeme getirdiği olaya el koyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay kısa sürede yeni bir ihale yapılmasını sağladı. Yapılan ihalede bu kez katılım ve teklifin olduğu öğrenildi. Büyükşehir Belediyesinin değerlendirme neticesinde sonucu önümüzdeki günlerde açıklayacağı belirtildi.


“EŞREFPAŞA HASTANESİ KAYBEDİLİRSE KAHROLURUM” DEMİŞTİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Egeli Gazete’ye verdiği ropörtajda “Hem inşaat izni süre uzatımı için Sağlık Bakanlığı’na başvurduk. Hem de süre uzatımı olmazsa B planımız da devreye girdi. Yakında yeni bir ihaleyi yapacağız. İhaleye mutlaka girecek olacaktır. Eşrefpaşa Hastanesi binası mutlaka yapılacak. Biz o hastaneyi asla kaybetmeyiz. Bu benim zamanımda olursa kahrolurum. Ben doktorum ve benim zamanımda İzmir Büyükşehir Belediyesi hastanesini kaybedemez” ifadelerini kullanmıştı.


TAM TEŞEKKÜLLÜ BELEDİYE HASTANESİ OLACAK
11 bin metrekarelik 7 katlı yeni binada 6 ameliyathane, acil servis, acil röntgen, acil laboratuvar, ameliyat odası, yeni doğan yoğun bakım ve normal yoğun bakım, kadın doğum ve çocuk servisleri ile 34 hasta odası olacaktı. Bu bina ile 30 Ekim'de kaybedilen hizmet kapasitesi yeniden sağlanmış olacak. Bina inşaatının ardından İzmirliler alanında uzman doktorlarımızla, modern ve tam teşekküllü belediye hastanesine kavuşacak.

DEPREMDE ZARAR GÖRDÜ
Eşrefpaşa Hastanesi’nde 30 Ekim 2020’deki İzmir depreminde çocuk, yeni doğan ve kadın doğum servisiyle doğumhaneler ile acil servislerin olduğu binalar kullanılmaz duruma geldi. Bu birimler geçici olarak kapatılmıştı. Hastanenin tam kapasiteyle İzmirlilere hizmet vermesi için iki katı bodrum olmak üzere toplam 7 katlı yeni bina inşaatı için ihaleye çıkıldı. 11000 metrekarelik yeni binada 6 ameliyathane, acil servis, acil röntgen, acil laboratuvar, ameliyat odası, yeni doğan yoğun bakım ve normal yoğun bakım, kadın doğum ve çocuk servisleri ile 34 hasta odası olacak.

HER GÜN 1500 HASTA ŞİFA BULUYOR
İzmir’de 1908’den beri 116 yıldır hizmet veren Eşrefpaşa Hastanesi’nde; Beyin cerrahı, kalp-damar cerrahı ve onkoloji dışındaki bütün branşlarda hizmet veriliyor. Hastaneden her gün dar gelirli 1500 hasta hizmet alıyor. Deprem nedeniyle hastanenin yatak ve ameliyathane kaybı oldu. Ameliyathanelerin kaybı nedeniyle Sağlık Bakanlığı onayıyla Alsancak Devlet Hastanesi’yle bir ameliyathane salonu kullanım protokolü imzalandı. Ameliyathanelerin bir kısmı orada yapılmaya başladı. Tüm bu zorlukların giderilmesi ve daha çok hastaya hizmet için hastanenin yeni binasının bir an önce yapılması gerekiyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz