1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Estetik Çöpler 35 yıl sonra İzmir'de sergileniyor.

Estetik Çöpler 35 yıl sonra İzmir'de sergileniyor.

Denizhan Özer'in tüketim toplumunu eleştirmek, çevre bilinci oluşturmak amacıyla 30-35 yıl önce Londra'da yaptığı resimlerden oluşan Estetik Çöp sergisi, İzmir Enternasyonal Fuarı'nda sanat severlerin beğenisine sunuldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Denizhan Özer'in tüketim toplumunu eleştirmek, çevre bilinci oluşturmak amacıyla 30-35 yıl önce Londra'da yaptığı resimlerden oluşan Estetik Çöp sergisi,  İzmir Enternasyonal Fuarı'nda sanat severlerin beğenisine sunuldu.


Sanatçı teknoloji ile birlikte gelişen günümüz dünyasında ki radikal değişimleri, tüketim hastalığına bulaşmış insanların tüketip attığı, doğayı kirlettiği yada kirlenmesini görmezden geldiği olumsuz durumları görsel estetik üzerinden eleştirerek; çöp diye kullanıp attığımız her şeyin bir değer olduğunu yapıtlarıyla izleyiciye anlatmaktadır. 

Kola ve bira tenekeleri, telefon kartları, matbaa plakaları, fiyat etiketler, zımba telleri, biletler vs gibi günlük hayatta kullanıp attığımız malzemelerden oluşan resimler çevre sorunları, doğa katliamı gibi konularda mesajlar verirken, bir yandan da insana dair bireysel yada toplumsal hikayeleri anlatım içinde konu olarak ele almaktadır. Uzun bir araştırma ve çalışma süresinden sonra ortaya çıkan resimler, aklını ve duygusunu yitiren günümüz insanının içinde bulunduğu çıkmazları çağdaş sanatın olanakları içinde irdeliyor. 

Resimlerin bir başka özelliği ise çevre bilincinin tam oluşmadığı bir zaman diliminde 30-35 yıl önce düşünülerek yapılmış olmasıdır. Atıklarla oluşturulan renkli yüzeylerin üzerinde keskin çizgiler, blok renklerle oluşturulan ve güçlü bir renk armonisine sahip olan resimler sanatçının estetik anlayışının göstergesi olarak görülebilir. 
9 Eylül 2024 tarihine kadar devam eden sergiyi her gün 16.00 - 22.00 saatleri arasında İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisinde görebilirsiniz.


YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz