1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Gıda Mühendisleri Odası önceki dönem İzmir Şube Başkanı Toprak’ın hukuk zaferi: Akbelen’de orantısız güç uygulayanlar soruşturulacak

Gıda Mühendisleri Odası önceki dönem İzmir Şube Başkanı Toprak’ın hukuk zaferi: Akbelen’de orantısız güç uygulayanlar soruşturulacak

Akbelen’de ağaç katliamına karşı çıkarken orantısız güçle yaralanan Gıda Mühendisleri Odası önceki dönem İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak’ın itirazını mahkeme haklı buldu. Savcılığın “Soruşturmaya gerek yok” kararı bozuldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanında, termik santrale kömür sağlamak için linyit çıkarılan sahanın genişletilmesi için başlatılan ağaç katliamına karşı çıkmak için 29 Temmuz 2023’te bölgeye giden Gıda Mühendisleri Odası önceki dönem İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak çıkan arbedede kolluk kuvvetlerinin joblu, biber gazla müdahalesinde düşerek kafasını taşa çarparak büyük tehlike atlattı. Toprak, bu olay sonrasında Milas Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Ancak Milas Cumhuriyet savcılığı soruşturmaya yer olmadığına karar verdi. Bodrum 1. Sulh Ceza Hakimliği ise Uğur Toprak’ın itirazını haklı bularak Milas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın “Soruşturmaya Yer Olmadığına Dair Kararının” kaldırılmasına karar verdi.

DARP RAPORU ALDI

TMMOB olarak bölgedeki ağaç katliamına karşı başlatılan direnişe destek olmak için bölgeye gittiklerini belirten Toprak, “Bu çevre ve ağaç katliamına tüm çevre örgütleri ve bilimsel meslek örgütleri tepki gösteriyor. Biz de oradaydık. Ancak jandarmanın orantısız müdahalesiyle karşılaştık. Biber gazı, cop da kullanıldı. Bizi sağa sola savurdular. Bu sırada ben düştüm. Kafamı ve yüzümü taşa çarptım. Şu anda sırtımda ve yüzümde düşme ve sürüklenme nedeniyle yaralar oldu. Ayrıca gözümde de sorun vardı” dedi.

SORUŞTURMAYI DA AYNI BİLİNÇLE TAKİP EDECEĞİZ

Hastaneden darp raporu aldığını ifade eden Toprak şu bilgileri verdi: “Avukatlarımızla görüştük. Bu konuda hukuki olarak da gerekeni yapacağız. Biz tarım arazilerimizin, meralarımızın, su havzalarımızın ve ormanlarımızı korumaya devam edeceğiz. Suç duyurusunda bulunduğumuz ilk gün dediğim gibi, bu suç duyurusu sadece benim için değil, benimle birlikte ülkenin dört bir yanında talan edilen çevre için direnen tüm yurttaşlar için. Tarafımıza bugün tebliğ edilen bu karar ile açılacak soruşturmayı da aynı bilinçle takip edecek, onların beton ve rant hırslarına karşı direnmeye, dayanışma göstermeye devam edeceğiz.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz