1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. İGC'den tepki çeken kararlarla ilgili açıklama: Sendika karşıtı olarak nitelendirilmemiz haksızlıktır

İGC'den tepki çeken kararlarla ilgili açıklama: Sendika karşıtı olarak nitelendirilmemiz haksızlıktır

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin sahibi olduğu 9 Eylül Gazetesi'nde basın emekçilerinin işten çıkarılması kararı tepki çekti. Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi basın açıklaması yayınlayarak bu karara tepki göstermişti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti ise konuyla ilgili açıklama yaptı. Cemiyetin açıklamasında"Sendika karşıtı olarak nitelendirilmemiz haksızlıktır" ifadeleri yer aldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

EGELİ GAZETE-  İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin sahibi olduğu 9 Eylül Gazetesi'nde basın emekçilerinin işten çıkarılması kararı tepki çekti. Yaklaşık 15 gün önce İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nda kıdemi beş yıldan fazla olan 4 gazeteciyi işten çıkarma kararı alındığı belirtildi. Karara göre, 9 Eylül Gazetesi’nin kıdem tazminatı ödememek için artık sadece emekli gazeteci çalıştırmayı planladığı vurgulandı Kararın gazete binasının çeşitli yerlerine asılarak duyurulması dikkat çekti. Türkiye Gazeteciler Sendikası karara tepki göstererek basın açıklaması yayınladı. Ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti konuyla ilgli sendika tarafından yayınlanan açıklamaya, "Sendika karşıtı olarak nitelendirilmemiz haksızlıktır" diyerek tepki gösterdi. 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin yayınladığı açıklamanın tamamı ise şöyle,

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) bünyesinde yayın faaliyetlerini sürdüren 9 Eylül Gazetemiz, bugün 25 meslektaşımızın kadrolu olduğu bir medya grubuna dönüşmüştür. Gazetemizin dijitalleşme süreci, çalışanlarımızın ve yönetimimizin üstün gayretleri ile aşılmıştır. Türkiye’deki yerel gazeteler içinde toplu iş sözleşmesi imzalayan ve sektörümüze öncülük yapan ilk medya kuruluşu olarak, sendika ile 4’üncü TİS imzalanmıştır.

"KOŞULLAR GÜN GEÇTİKÇE ZORLAŞMAKTA"

Tüm zorlu koşullara rağmen gazetemizin varlığını daha da güçlendirmesi için canla başla uğraştığımızı özellikle bilmenizi isteriz.
Ayrıca İGC olarak, Türkiye’de hızla eritilmeye, sayıları azaltılmaya çalışılan yerel basınımız adına da çok yönlü mücadeleyi sürdürmekteyiz.
Ancak tüm yerel basın kuruluşlarının olduğu gibi Cemiyetimize, sizlere, yani hepimize ait 9 Eylül Gazetemiz için de koşullar gün geçtikçe zorlaşmaktadır.

Takdir edersiniz ki, 9 Eylül Gazetesi’nin, Cemiyetimizin imtiyaz sahipliğinde kurulmuş olması nedeniyle diğer medya kuruluşlarına göre bazı farkları ve sorumlulukları vardır. 

Gazetemizin özünde şu iki önemli kuruluş amacının olduğu da unutulmamalıdır: 
1- İşsiz kalmış veya zor durumda olan meslektaşlarımıza el uzatabilmek, belli sürelerde nefes olmak,
2- Gençlerin tecrübe edinmesini sağlayarak sektör için yetişmiş eleman yaratabilmek.  
Yukarıda bahsettiğimiz gazetemizin kuruluş amacı çerçevesinde aldığımız bir ilke kararını, yanlış anlamalar ve polemiklere izin vermemek adına sizlerle paylaşmayı görev biliyoruz:

•    5 yıl ve üzerinde çalışmakta olan arkadaşlarımızla, gazetemizin finansal koşulları gerektirdiği takdirde, çalışanların tüm yasal hakları gözetilerek, üst düzey yetkililerin görüşleri doğrultusunda dönüşüm sağlanması önemlidir.
•    Ayrıca sorumluluk alan üst yöneticiler hariç tutulmak üzere, ihtiyaç sahibi emekli üyelerimize de istihdam fırsatı yaratılması amacıyla 1 yıl süreyle dönüşümlü çalışma fırsatları sunulmalıdır.

"BU İLKESEL KARARLAR ALINMAZSA KAPILARIMIZI MESLEKTAŞLARIMIZA AÇAMAYIZ"

"Bu ilkesel kararlar alınamazsa, kısa bir süre sonra kapılarımız başka hiçbir meslektaşımıza açılamayacak hale gelecektir. Olağan Genel Kurul toplantımızda ana felsefesini aktardığımız bu ilke kararı, kişilerden bağımsızdır ve sadece gazetemizin misyonunu sürdürmeye yöneliktir. Meselemiz asla çalışanlarımız değildir ve gazetemizi sendikasızlaştırma gibi bir hedefimiz yoktur. Sendika karşıtı olarak nitelendirilmemiz haksızlıktır.
Tüm amacımız örgütlülüğünü devam ettirebilecek, sürekliliği olan bir kurumun hayatiyetini sağlamaktır."

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz