1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. İki kişinin hayatını kaybettiği Alsancak’taki o noktada son çalışmayı elektrik şirketi yapmış

İki kişinin hayatını kaybettiği Alsancak’taki o noktada son çalışmayı elektrik şirketi yapmış

İzmir’de büyük bir öfkeye neden olan Alsancak’ta iki kişinin yağmur sırasında elektriğe kapılarak hayatını kaybetmesi olayında çarpıcı bir gelişme yaşandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

İzmir’de büyük bir öfkeye neden olan Alsancak’ta iki kişinin yağmur sırasında elektriğe kapılarak hayatını kaybetmesi olayında çarpıcı bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZSU ekiplerinin yazışmalarında alana son giren kurumun elektrik şirketi olduğu belirlendi. Ayrıca söz konusu müdahale ile ilgili fotoğraf da ortaya çıktı. Gediz Elektrik’ten yapılan açıklamada, 5 Ocak’ta alt yapı kuruluşu tarafından bilgi verilmeden ve onayları olmaksızın çalışma yapıldığı, bu çalışmada şebekeye zarar verildiği bildirilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi’ne (HİM) 9 Ocak 2024 tarihinde saat 15.38’de Belediyenin Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’ndan olayın geçtiği 1481 sokakla ilgili elektrik kaçağı ihbarı geldiği ortaya çıktı. HİM tarafından belediyenin Yapı İşleri Bakım, Onarım, Elektrik Aydınlatma Çalışmaları birimine bilgi verildi.  

YAZIŞMALAR ORTAYA ÇIKTI
İlgili birimlerin WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı. Yazışmalarda Elektrik biriminden görevlendirilen belediye çalışanının olayın gerçekleştiği yere gittiği ve elektrik şirketi Gediz üniformalı çalışanın tamamı yüzeyde olduğu görülen boruya kaynak yaptığını fotoğrafla tespit ederek, “TEDAŞ’tan kaynaklı bizimle alakası yok, burada çalışma yapıyorlar” dediği görüldü.  9 Ocakta olay  yerinde kaynak yapan Gediz’in 13 Ocak’ta da sokağı asfaltladığı öğrenildi. İZSU ve Belediyenin hiçbir şirketinin 5 Ocak’tan sonra sokağa işlem yapmak için girmediği öğrenildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz