1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine 6000 TL ödeme! 16 Eylül'e vakit var

İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine 6000 TL ödeme! 16 Eylül'e vakit var

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine sağlayacak olan eğitim desteklerine dair eylül ayının ortalarına doğru yaklaşırken belediyelerden yeni açıklamalar geliyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Üniversitelerde 2024-2025 akademik dönemi önümüzdeki haftalarda başlayacak. Yeni akademik öncesi üniversite öğrencilerine sağlanacak olan eğitim desteklerine dair belediyeler bilgilendirmede bulunurken, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun da ekim ayının ortalarında burs ve kredi başvurularını başlatması bekleniyor. Üniversite öğrencilerine sağlanacak olan desteklerin yanı sıra ülke genelindeki farklı belediyelerin ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine sunduğu yardımlar da merak ediliyor. Bu kapsamda, 10-16 Eylül tarihleri arasında başvurularının yapılabileceği 6000 TL değerindeki eğitim desteği ile ilgili Beykoz Belediyesi bilgilendirmede bulundu. 

6000 TL eğitim desteği verilecek

Beykoz Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre sosyal yardım almaya uygun ailelerde bulunan 1000 öğrenciye 1000 TL kırtasiye desteği verilecek. Ayrıca 10 ay boyunca her ay 500 TL de beslenme desteği sağlanacak. Toplamda 6000 TL tutarındaki eğitim desteğine ilişkin başvurular 10-16 Eylül tarihleri arasında iletilecek. Desteğin ayrıntılarına ilişkin sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda:

 

‘’İlk ve ortaokul ile lise öğrencilerimize 1.000 TL kırtasiye ile 10 ay boyunca 500’er TL beslenme desteği, toplamda 6.000 TL eğitim desteği veriyoruz. 10-16 Eylül tarihleri arasında Beykoz Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne öğrenci belgesiyle birlikte başvurarak form doldurmanız yeterli’’ denildi.

Eğitim yardımları 2024 Eylül

Beykoz Belediyesi farklı kademede eğitim gören öğrencilere sağlanacak olan 6000 TL değerindeki eğitim desteği ile sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı belediyelerin de eylül ayının son günlerine kadar eğitim desteklerine ilişkin düzenli olarak açıklamalarda bulunması bekleniyor. Bu durumda, eğitim desteği projelerine erişmek ve ayrıntılı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini, sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eğitim yardımları hayata geçirilmesi halinde de açıklamalarda bulunacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz