İsias Oteli davası devam ediyor: KKTC Başbakanı Adıyaman’da

KKTC başbakanı Ünal Üstel, 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan İsias Oteli’nde hayatını kaybedenlere ilişkin mahkeme sürecini takip etmek için Adıyaman’a geldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Adıyaman’daki İsias Otel’de konaklayan 31 turist rehberi ve KKTC’li ortaokul voleybol takımı kafilesinden 25’i çocuk 35 kişi hayatını kaybetmişti.

İsias Oteli’ne ilişkin beşi tutuklu 11 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması 3 Ocak’ta yapılmıştı. Tutuklu sanıklardan ikisi, 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesince yapılan tutukluluk incelemesi sonucunda adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

İkinci duruşma Adıyaman 3!üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Beraberindeki heyetle davanın ikinci duruşması için kente gelen Üstel, “Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine güveniyoruz” dedi.

Adliye önünde KKTC olarak hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanında olduklarını belirten Üstel şöyle konuştu:

“Bu depremde biz de çocuklarımızı, yavrularımızı kaybettik ve o günden bugüne kadar adalet arayışımız devam ediyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine güveniyoruz. Birinci duruşma bundan bir müddet önce başladı ve sonuçlandı. Bugün ikinci duruşma için KKTC olarak bütün kesimlerimizle burdayız. Hükümet olarak buradayız, bakan arkadaşlarımızla buradayız. Muhalefet başkanıyla, milletvekilleriyle, yavrularımızın anneleriyle, yakınlarıyla, halkımızla Adıyaman’a geldik. Bu artık KKTC’nin davasıdır. Onların acıları hepimizin acısıdır. Çocuklarımızı unutmadık, unutturmayacağız.”

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya da davada yeni bir sürece girildiğini ve ikinci duruşma için Adıyaman’a geldiklerini belirterek şöyle konuştu: “Bu davada bilimin yol göstericiliğine güveniyoruz. Hukukun üstünlüğü kadar toplum vicdanının gücüne de inanıyoruz.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz