1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Türkiye
  4. İsrail’den Türkiye’ye ticaret misillemesi

İsrail’den Türkiye’ye ticaret misillemesi

Türkiye’nin İsrail’le ticareti tamamen durdurmasının ardından Tel Aviv yönetiminden misilleme geldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Türkiye, kamuoyu tepkisi üzerine önce 9 Nisan’da 54 ürün grubunda 1019 ürünün İsrail’e ihracatını kısıtlamıştı. Ticaret Bakanlığı daha sonra da ticareti tamamen durdurmuştu.

Karar kapsamında hem ihracat hem ithalat işlemlerinde gümrük beyannamesi tescil edilemezken, İsrail menşeli ürünlerin farklı ülkelerden ithalatına da izin verilmiyor.

Reuters’ın haberine göre İsrail’den misilleme geldi.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Türkiye’yle serbest ticaret anlaşmasını feshedeceklerini ve kalan diğer ithalat ürünleri için de yüzde 100 gümrük vergisi uygulayacaklarını açıkladı.

Bu yönde hazırlanan planın onay için kabineye sunulması bekleniyor.

Erdoğan’ı hedef aldı

Bu arada Smotrich, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Hamas’ın savunulmasında ön saflarda yer aldığını ve kamuoyuna yaptığı açıklamalarda İsrail’in meşru müdafaa hakkına meydan okuduğunu’ vurguladı.

İsrail uzun yıllar boyunca ‘Erdoğan’ın antisemitizmiyle mücadele ettiğini’ savunan Smotrich, devamında şunları kaydetti:

“Bizim ulusal onurumuz, ulusal gururumuz ve güçlü bir ekonomimiz var ve bu ekonominin kendisine karşı savaşanları desteklemeye ihtiyacı yok.

Eğer Erdoğan’ın görev süresinin sonunda Türkiye vatandaşları aklı başında ve İsrail düşmanı olmayan bir lider seçerlerse, Türkiye’yle ticaret yolunun yeniden açılması mümkün olacaktır.”

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz