1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Dünya
  4. İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor: Ölenlerin büyük çoğunluğu kadın ve çocuk

İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor: Ölenlerin büyük çoğunluğu kadın ve çocuk

Hamas'ın saldırılarından sonra harekete geçen İsrail, Gazze'yi vurmaya devam ediyor. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 1200'ü buldu. Binlerce kişinin de yaralandığı öğrenildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Hamas'ın saldırıları sonrası İsrail de harekete geçti. İsrail, Gazze'yi aralıksız bombalamaya başladı. 6 gündür abluka altında olan Gazze'de ölü sayısının 1200'e yükseldiği öğrenildi. Saldırılarda binlerce kişi de yaralandı. İsrail Sağlık Bakanı Moshe Arbel ise İsrail'e saldırı düzenlerken yaralı halde ele geçirilen Filistinlilerin tedavisinin yapılmayacağını açıkladı.

Su, elektrik, yakıt yok

İsrail'in cumartesi gününden beri bombalayıp ablukaya aldığı Gazze'de hayat durdu. Su, elektrik ve yakıt akışının kesildiği Gazze'de dün de son enerji santralinin yakıtı bitti. Kent bu gelişmeyle birlikte tamamen karanlığa gömülürken, bölgedeki hastaneler de hizmet veremez hale geldi. Gazze'de Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları sebebiyle kentte hayatını kaybedenlerin sayısının yaklaşık 1200, yaralıların ise 5 bine yakın olduğunu duyurdu. Vefat edenlerin ve yaralıların büyük çoğunluğunu çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğu öğrenildi. Gazze'den düzenlenen saldırılarda da 1200 İsraillinin hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz