1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Dünya
  4. İsrail, Hizbullah'ın çağrı cihazlarını patlattı: Çok sayıda ölü, 3 bine yakın yaralı var

İsrail, Hizbullah'ın çağrı cihazlarını patlattı: Çok sayıda ölü, 3 bine yakın yaralı var

Lübnan’da Hizbullah’ın iletişim kurmak için kullandığı çağrı cihazlarının patlaması sonucu en az 8 kişinin öldüğü, 3 bine yakın kişinin de yaralandığı bildirildi. Ölenler arasında Hizbullah milletvekilinin oğlu da bulunurken bir büyükelçi de yaralandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Lübnan’da Hizbullah hareketinin kullandığı el tipi çağrı cihazlarına İsrail tarafından düzenlenen saldırının ardından yaşanan patlamalarda en az 8 kişi hayatını kaybederken 2 bin 750 kişi de yaralandı. Patlamaların İran destekli silahlı grubun kalesi olan Beyrut'un güney banliyölerinde ve diğer birkaç bölgede yaşandığını öğrenildi. Bir Hizbullah yetkilisi olayın "şimdiye kadarki en büyük güvenlik ihlali" olduğunu ifade etti. Üç güvenlik kaynağı, patlayan çağrı cihazlarının son aylarda Hizbullah tarafından getirildiğini ve son model olduğunu belirtti.

Hizbullah Milletvekili'nin oğlu dahil en az 8 kişi ve binlerce yaralı var 

Patlamalarda Hizbullah'ın üst düzey liderleri ve danışmanlarının da yaralandığını iddia edildi. Saldırıda ismi açıklanmayan bir Hizbullah milletvekilinin oğlunun öldüğü öğrenildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, patlamalarda ölü sayısının 8 olduğunu açıkladı. Bakanlık, yaralı sayısının da 2 bin 750 olduğunu belirtti.

Büyükelçi'de yaralandı 

Patlamalarda İran'ın Lübnan Büyükelçisi Mucteba Emani'nin yaralandığı duyuruldu. İranlı bir kaynak "Mucteba Emani, hafif yaralandı ve şu anda hastanede gözlem altında." ifadelerini kullandı. Tahran konu hakkında resmi bir açıklamada bulunmadı.

Saldırıı İsrail gerçekleştirdi

İsrail de henüz konu hakkında resmi bir açıklama yapmazken Başbakan Binyamin Netanyahu’ya yakın bir kaynak, saldırının arkasında Tel Aviv’in olduğunu belirtti. Ülke medyası da saldırının arkasında İsrail’in olduğunu yazdı. Lübnan medyası da İsrail’in pager isimli çağrı cihazlarına sızarak saldırıyı gerçekleştirdiğini belirtti. İki ülke basınında çıkan iddialar Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad tarafından doğrulandı. El-Ebyad, İsrail’in sızdığı çağrı cihazlarını patlattığını belirtti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz