1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Dünya
  4. İsrail ordusu: "11 Eylül'le Pearl Harbor'ı aynı anda yaşıyoruz"

İsrail ordusu: "11 Eylül'le Pearl Harbor'ı aynı anda yaşıyoruz"

"İsrail tarihinin açık ara en kötü günü"

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Jonathan Cornicus, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada "48 saattir savaşıyoruz. İsrail'deki durum vahim" dedi. Cornicus, Gazze Şeridi yakınlarında çatışmaların sürdüğünü belirterek, aralarında sivillerin ve askerlerin yer aldığı en az 700 İsraillinin yaşamını yitirdiğini, 2 bin 100 kişinin de yaralandığını söyledi. IDF sözcüsü, ülkedeki durumla ilgili şunları söyledi:
İsrail tarihinin açık ara en kötü gününü yaşıyoruz. Daha önce hiç bu kadar çok İsrailli tek günde tek bir sebepten ötürü öldürülmemişti. 11 Eylül ve Pearl Harbor'ı bir arada yaşadığımız söylenebilir.
Conricus, aralarında sivillerin ve askeri personelin yer aldığı çok sayıda İsraillinin Hamas militanları tarafından Gazze Şeridi'ne kaçırıldığını belirtirken, kaç kişinin esir düştüğüne dair sayı paylaşmadı. IDF sözcüsü, Hamas'a karşı başlattıkları Demir Kılıçlar operasyonunun iki hedefi olduğunu söyleyerek, "Bu savaşın sonunda, Hamas'ın elinde İsrailli sivilleri tehdit edebilecek hiçbir askeri kapasite kalmayacak. Hamas, Gazze Şeridi'nin kontrolünü de kaybedecek" dedi. Çatışmalar, işgal altındaki Gazze Şeridi'nden Hamas'ın cumartesi sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuyla patlak vermişti. Hizbullah ve İran'dan destek alan Hamas'a Filistin İslami Cihat Örgütü de katılmıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise saldırıların ardından savaş ilan ederken, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas "Filistinlilerin kendilerini koruma hakkı vardır" demişti. Hamas ve Filistin İslami Cihat Örgütü militanları, İsrail'e sızarak en az 130 kişiyi esir aldıklarını bildirdi. Örgütler, rehinleri İsrail'in hapiste tuttuğu Filistinlilerle takas edebileceklerini söylemişti. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, 91'i çocuk 436 Filistinli öldürülürken, en az 2 bin 271 kişi de yaralandı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz